EğlenceTeknoloji

PlayStation 5 oyun fiyatları ile ilgili detaylar netleşti

PlayStation 5 oyun fiyatları ile ilgili detaylar netleşi

Sony gelecek nesil konsolu PlayStation 5 fiyatı ve çıkış tarihi gibi bilgileri açıklamanın yanı sıra konsolla birlikte gelecek oyunları ve daha sonrasında çıkacakları da tanıttı. PlayStation Blog‘da yayınlanan bir yazıya göre, şirketin kendi oyun stüdyosu Worldwide Studios’tan çıkan oyunların yurt dışı fiyatı 49.99 dolar ile 69.99 dolar arasında olacak.

ABD ile bir karşılaştırma yapıldığında, şu anda mevcut nesil konsollara özel yeni bir oyunun fiyatı 60 dolar civarında oluyor. Türkiye’de ise bu rakam genellikle 600 TL seviyesinde oluyor. PS5 ile aynı gün çıkacak olan Bluepoint’in Demon’s Souls yeni versiyonu ve Destruction All Stars gibi oyunlar yeni fiyat noktasından çıkan ilk oyunlar olacaktır. 49.99 dolara yurt dışında satılan Marvel’s Spider-Man: Miles Morales‘in genişletilmiş bir versiyonu olacak Marvel?s Spider-Man: Mile Morales Ultimate Edition oyunu da 69.99 dolara satılacak.

PlayStation 5, 12 Eylül tarihinden itibaren satışa çıkmaya başlıyor. Oyun konsolunun ABD fiyatı 499.99 dolar olarak belirlendi. Disk sürücüsüz dijital versiyon konsolun fiyatı da 399.99 dolar olacak. Duyurusu gerçekleştirilen çeşitli oyunlar arasında Final Fantasy XVI, Hogwarts Legacy ve yeni bir God of War oyunu da yer aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER