Teknoloji

PlayStation 5 önümüzdeki yıl değişimden geçebilir

sony playstation 5

PlayStation 5, en azından dış tasarımı bakımından tartışmalı bir ürün olarak değerlendirilebilir. Büyük bir beyaz kuleyi andıran konsol, kanat uçları ve kontrast oluşturan siyah şeridiyle Sony’nin konsolları için yeni bir istikameti temsil ediyor.

Ancak Sony’nin PlayStation 5’le işi henüz bitmemiş gibi görünüyor. Şirketin konsolun bileşenlerinde bazı değişiklikler yapabileceği söyleniyor. Tedarikçilere dayandırılan bu iddiayı, Tayvan merkezli DigiTimes sitesi gündeme taşıdı.

Sony asıl değişikliği işlemcide yapacak gibi görünüyor. Şirketin AMD’nin 6 nm çip tasarımının daha yeni bir versiyonunu kullanabileceği belirtiliyor. Böylelikle hâlihazırda devam eden çip tedariği sıkıntısının da etrafından dolaşılabileceği söyleniyor.

Sony, PlayStation 5 için Nintendo’nun Switch için bundan iki yıl önce yaptığı tarzda bir değişiklik gerçekleştirebileceği düşünülüyor. Nintendo da o dönemde pek fazla gürültü yapmadan Switch’te performansı artıracak donanımsal değişikliğe gitmişti. Sony’nin de PlayStation 5’in gücünü koruma adına uzun vadede bu tarz değişiklikler yapması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER