Teknoloji

Bir YouTube kanalı dünyanın en ince PlayStation 5 oyun konsolunu yaptı

sony playstation 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

DIY Perks adlı bir YouTube kanalı PlayStation 5’in normal biçimde çalışabilen, ancak daha ince olan gayriresmî bir sürümünü oluşturmak için kolları sıvadı. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi, işler planlandığı gibi gitmedi.

İlk olarak DIY Perks, konsolun tüm soğutma bileşenlerini çıkararak işe başladı ve bunları bakır levhalardan yapılmış ev yapımı bir su soğutma sistemi ile değiştirdi. Ne yazık ki, güç kaynağını dengelemek için kullandığı bir sepet düştü ve hava akışı bozularak PS5’in aşırı ısınmasına neden oldu.

Tabii ki, video yapımcısı sonunda sorunu çözdü, aksi takdirde bu süreçle ilgili bir YouTube videosu ortaya çıkmazdı. Normal PS5’in ne kadar sıcak biçimde çalıştığı göz önüne alındığında, DIY Perks’in birkaç saat boyunca oyun çalıştırabilen bu Frankenstein benzeri kurulumu ortaya koyabilmesi çok şaşırtıcı görünüyor.

Bu ince PS5 modifiyesinin boyutunu karşılaştırmak için koymak için 2,54 cm’den biraz daha daha az yükseklikte olduğunu belirtelim. Bu, dikkate değer oranda ince olduğunu gösteriyor. Dijital PS5 6,06 cm, Standart PS5 ise 10,4 cm’lik yüksekliğe sahip.

Videonun tamamı DIY Perks’in YouTube kanalında bulunuyor. Sony büyük bir ihtimalle yakın gelecekte kendi PS5 Slim’i piyasaya sürecektir. Ancak konsolun yalnızca iki yıl önce piyasaya sürüldüğü göz önüne alındığında, bunun gelişi en az birkaç yıl sonra olacaktır.

İLGİLİ HABERLER