Teknoloji

PlayStation 5 ile PS1, PS2 ve PS3 oyunları bulut üzerinden oynanabilir

en iyi ps5 oyunları

Sony PlayStation 5 ve oyunları ile ilgili daha fazla bilgi paylaşmaya devam ediyor. Yeni oyun konsolu ve oyunlarıyla geleceğe bakan şirket bir yandan da geçmişi unutmayacağının işaretlerini veriyor. Yakın zamanda ortaya çıkmış olan bir patent, Sony’nin bu yöndeki niyetini ortaya koyuyor. PS5 sadece PS5 ve PS4 oyunlarını çalıştırmakla kalmayacak gibi görünüyor.

Twitter’da @renka_schedule rumuzlu bir kullanıcı tarafından paylaşılan patentin detaylı Japonca olarak verilmiş. Ancak bu dilden çeviri yapıldığında, birtakım PS1, PS2 ve PS3 oyununun bulutta depolanabileceği ve bunların eski konsolların işletim sistemlerini taklit eden sanal makine yardımıyla oynanabileceği anlaşılıyor.

Patentle ilgili birtakım dokümanlar da paylaşılmış. Bunlardan bir tanesine göre oyunlar için küçük demolar hazırlanacak ve kullanıcılar satın almadan önce bunları deneyebilecekler.

Her zaman olduğu gibi hatırlatmamızı yapmamız gerekiyor. Bu sadece bir patent ve Sony’nin gerçekten bu teknolojiyi gerçek hayatta kullanacağına dair bir kanıt sayılmaması gerekiyor. Ayrıca bu patent belgesi gerçek bile olmayabilir. Yine de, konsol savaşlarının kızıştığı bir ortamda PS5 için eski oyunları oynama imkanının sunulması, özellikle nostaljik takılmayı seven oyuncular için cezbedici bir özellik olabilir. Bu, PS5’in kullanışlılığını daha da artıracaktır.

Geriye dönük uyumluluk konusunda PlayStation her zaman Xbox’ın arkasında kaldı. Xbox One, ilk Xbox ve Xbox 360 diskleriyle uyumlu, bu sayede oyun severlerin satın alması için ek bir sebep daha yaratıyor ve eski oyunlardan da yararlanmayı sağlıyor. Öte yandan PS4 ise PS3 oyunlarına sadece PS Now oyun yayın servisi üzerinden oynama imkanı veriyor. Aslında burada iki şirket arasındaki pazarlama yaklaşımlarındaki farklılık öne çıkıyor.

Eğer Sony bu teknolojinin gelecek nesil oyun konsolunda işlemesine izin verirse, sadece PS Now üzerinden eski oyunları oynayabilmenin üstünde büyük bir ilerleme kaydedilecek. Düşünün, PS5 kutusundan çıktığı anda yüzlerce oyunu konsolda oynayabiliyorsunuz, sadece lansman sırasında sunulacak oyunlarla yetinmiyorsunuz.

Sony, PS5 oyun kutusunun nasıl görüneceği ile ilgili bir detay da paylaştı. PS4 oyun kutularına göre radikal değişiklikler olmasa da, ufak tefek farklarla yeni oyun konsolunun oyunları açık şekilde fark edilecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER