Teknoloji

PlayStation 5 için yeni konsol kapağı ve DualSense renkleri

playstation 5

Sony, PlayStation 5 için yeni konsol kapaklarını gözler önüne çıkardı. Şirket, oyun konsolunun farklı görünmesini isteyenlere beş yeni renk seçeneği sunuyor. Japon elektronik devi, DualSense oyun kumandası için de yeni renk seçeneklerini duyurdu.

Sony’nin yeni konsol kapağı renkleri şu şekilde sıralanıyor: Nova Pembe, Yıldız Işığı Mavisi, Galaktik Mor, Kozmik Kırmızı ve Gece Yarısı Siyahı. Bu kapakların her biri ayrı ayrı satılacak. PlayStation 5’i sadece beyaz renk seçeneğiyle satan Sony, kullanıcılarına konsollarını özelleştirme imkanını bu yolla sağlıyor.

PlayStation 5’in kapağını değiştirmek ise oldukça kolay. Hiçbir araç kullanmadan sadece kızaklardan kaydırma yaparak kapak çıkarılabiliyor. Depolama alanını artırmak için SSD alanına da kapağı çıkararak ulaşılıyor.

Sony’nin DualSense için sunduğu üç renk seçeneği de yeni kapak renkleriyle örtüşüyor. Nova Pembe, Yıldız Işığı Mavisi ve Galaktik Mor renk seçenekleri, mayıs ayında duyurulan Kozmik Kırmızı ve Gece Yarısı Siyahı renk seçeneklerinin yanına ekleniyor.

Siyah ve kırmızı kapaklar önümüzdeki ay ABD, Kanada, İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, İspanya, Portekiz, İtalya, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Çin, Tayvan, Hong Kong, Singapur, Malezya, Tayland, Endonezya, Vietnam, Kore ve Filipinler’de satışa sunulacak. Pembe, mavi ve mor kapaklar ise 2022’nin ilk yarısında bu bölgelerde piyasaya sürülecek. Diğer bölgelerde ise kapaklar daha sonra raflardaki yerini alacak. Sony’den henüz fiyat konusunda bilgi verilmiş değil.

PlayStation 5 DualSense oyun kumandasının yeni renk seçenekleri de önümüzdeki ay piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER