Teknoloji

Sony PlayStation 5 hakkında yeni detayları çevrimiçi etkinlikte açıklayacak

sony playstation 5 çıkış tarihi

Sony, 18 Mart’ta PlayStation 5 hakkında daha fazla detay paylaşacağı bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan duyuruda, yeni nesil konsola daha derin bir bakış atılacağı belirtildi.

Sistem mimarı Mark Cerny, etkinlikte PS5’in sistem mimarisi ve oyunların geleceğini nasıl şekillendireceği hakkında bilgi verecek. Etkinlik, resmi PlayStation blogunda canlı olarak yayınlanacak. Etkinlik Türkiye saatiyle 19:00’da başlayacak.

Sony, PlayStation 5’in adını geçtiğimiz yıl ekim ayında duyurmuştu. Şirket, konsolun teknik kapasitesine dair ilk işaretleri ise bundan çok daha önce vermişti. PS5’te AMD’nin üçüncü nesil Ryzen serisi üstüne inşa edilmiş sekiz çekirdekli bir işlemci ve yine AMD’nin Radeon Navi donanımı üzerine kurulu bir grafik işlemci birimi bulunacak.

8K çözünürlük, 3D ses, 120Hz’de 4K oyun desteği, düşük güç tüketimi seçeneği ve ultra hızlı SSD de yeni konsolun özellikleri arasında sayılıyor.

Sony, PlayStation 5 etkinliğiyle oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Microsoft’a bir yanıt vermiş olacak. Microsoft da kısa süre önce yeni nesil Xbox Series X‘in tüm teknik özelliklerini açıklamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER