EğlenceTeknoloji

Sony’nin PlayStation 5 stratejisi şekilleniyor

sony playstation game pass

PlayStation 5 ile birlikte bağımsız oyunlar biraz gölgede kalacak gibi görünüyor. Sony, yeni nesil oyun konsolunda pazarlama yatırımlarını “AAA” olarak tanımlanan büyük ve popüler oyunlara yoğunlaştırmayı planlıyor. 8K gibi yeni özellikleri de öne çıkaracak olan şirket, “ciddi oyuncular” üzerine odaklı faaliyetler yürütülecek.

Sony’nin PlayStation 5’e yönelik planlarını dile getiren ise şirketin CEO’su Kenichiro Yoshida oldu. Yoshida’ya göre; AAA içeriklerin pazarlamasına öncelik vermek, şirketin Xbox One’a karşı kazandığı ivmeyi korumasında daha etkili olabilir.

Platformlara özel oyunlar, insanların konsol tercihlerine büyük etki yapıyor. Dolayısıyla Sony’nin büyük ve popüler oyunlara odaklanma kararı oldukça mantıklı görünüyor. Yine de, bu kararın Sony’ye yıllar içinde başarılı oyunlar sunan bağımsız oyun stüdyolarını hayal kırıklığına uğratacağı söylenebilir. Resogun, Hellblade: Senua’s Sacrifice ve The Witnesss, son yıllarda başarılı olan bağımsız oyunlar arasında öne çıkıyor.

Büyük bütçeli oyunlara yönelme stratejisi, geçmişte Sony’nin işine yaramıştı. Bu plan ilk başta kulağa pek hoş gelmese de, uzun vadede platformdaki bağımsız oyunların sayısının daha da artmasına vesile olabilir. Büyük bütçeli oyunlarla kitlesini genişleten PlayStation 5, uzun vadede tüm geliştiriciler için daha cazip bir seçenek hâline gelebilir.

Pazarlama konusunda bağımsız oyunların Sony’ye pek fazla bir şey katması beklenmiyor. Ancak 8K desteği ve geliştirilmiş SSD gibi özellikler, insanların tercihleri konusunda etkili oluyor. Dolayısıyla PlayStation 5’in tanıtımından önce bu tarz özellikleri daha sık duymak şaşırtıcı olmayacaktır.

The Wall Street Journal‘ın haberine göre, PlayStation 5, 2020’de piyasaya çıkacak. Kaynaklar, Sony’nin bu süreçte Google’ın çevrimiçi oyun platformu Stadia’yı mercek altına alacağını belirtiyor. Sony’nin Stadia’yı kısa veya orta vadeli bir tehdit ihtimali olarak değerlendirdiği ifade ediliyor. PlayStation Now platformunu Stadia’yla daha iyi rekabet edebilmek adına yenilemeyi planlayan şirket, bu doğrultuda Microsoft’un Azure platformundan yararlanmak için de bir anlaşma imzalamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER