Teknoloji

PlayStation 5 için oklar 2020’nin sonlarını işaret ediyor

sony playstation 5

PlayStation 5 ile ilgili olarak Sony ve üçüncü taraf iş ortakları tarafından doğrulanan çok az detay var. Ancak daha fazla detaya ulaşmak için pek çok koldan hummalı bir çalışma yürütülüyor. Fiyat ve çıkış tarihi gibi konular, merak edilenler arasında başı çekiyor. Analistler de edindikleri bilgilerle bu konularda çeşitli öngörülerde bulunuyor. Ace Research Institute analistlerinden Hideki Yasuda, PS5’in 2020’nin kasım ayında satışa sunulacağını ve konsolun ABD’deki fiyat etiketinde 500 dolar yazacağını iddia ediyor.

Sony, PS5’in tanıtımı için 2020’nin mart ayının öncesinde bir bütçe ayırmadığı biliniyor. Ancak şirket kârının bir kısmını yeni nesil oyun konsolunun geliştirme süreci için harcadığını daha önce doğrulamıştı. Dolayısıyla PS5’in 2020’nin kasım ayında piyasaya çıkması öngörüsünü Yasuda dışında başka çevreler de dile getirmişti.

PlayStation 5’in fiyatı konusunda ise aynı mutabakatın olduğunu söylemek pek mümkün değil. PlayStation 4 ABD’de 400 dolar karşılığında piyasaya çıkmıştı. Şirketlerin bu tarz cihazlarda ilk başta pazarda tutunma sağlamak adına zarar etmeyi göze aldığı biliniyor. Play Station 5’te ise hem yeni bir teknoloji kullanılacak hem de PS4 oyunları için geriye dönük uyumluluk desteği sağlanacak. Bu nedenle konsolun üretim maliyetinin de artması bekleniyor. Kimi çevreler PS5’in maliyetinin bile 500 doların üzerinde olacağını belirtiyor. Bu nedenle Sony’nin fiyat konusunda yapacağı tercih daha ilginç bir hâle geliyor.

Kısacası PlayStation 5 için oklar büyük ölçüde 2020’nin kasım ayını işaret ediyor. Ancak fiyat konusunda şimdiden kesin veya kesine yakın ifadeler kullanmak pek mümkün görünmüyor. Sony’nin bu konudaki kararını daha berrak şekilde görebilmek içinse en azından önümüzdeki yılın ortalarına kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER