Teknoloji

PlayStation 5’e ait ilk görüntüler ortaya çıktı

playstation 5

PlayStation 5 geliştirici kiti için sıra dışı bir tasarımı gösteren bir patent, kısa süre önce etrafta dolaşmaya başlamıştı. Bu patentin internete sızmasının ardından patentteki çizime göre hazırlanmış pek çok tasarım taslağı da görülmüştü. PlayStation 4’ün baş sistem mimarı Mark Cerny de bu tasarımın gerçeğe yakın olduğun belirtmişti. Cerny’nin açıklamasının ardından etrafta dolaşan taslakların sayısı biraz daha artmıştı.

PlayStation 5’in geliştirici kitine ait olduğu söylenen bir video da internette boy gösteriyor. ZONEofTECH isimli YouTube kanalı tarafından paylaşılan video, uzaktan bakıldığında akıllara bir projektörü getiriyor.

Sony’nin PlayStation 5’te bu tasarımı kullanmasının kesin olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket, PlayStation 2 ve PlayStation 3’te asıl üründe geliştirici kitiyle aynı tasarımı kullanmıştı. Dolayısıyla bu konuda şimdiden kesin bir şey söylemek pek kolay değil.

PlayStation 5 2020’nin sonunda çıkacak

Sony’nin PlayStation 5’te bu tarz füturistik bir tasarıma geçiş yapması, farklı tepkiler alabilir. Özellikle yenilik bekleyenler, bu tasarımı sevinçle karşılayacaktır. Ancak daha klasik çizgileri sevenler için Sony’nin PlayStation 5’e uyguladığı tasarım hayal kırıklığı yaratabilir.

playstation 5Akıllara takılan soruların resmi olarak cevaplanması için uzun süre beklemek gerekiyor. Bu bekleme süresinde ortaya yeni sızıntı ve dedikoduların çıkacağını tahmin etmek de pek zor değil. Sony, PlayStation 5’i 2020’nin sonlarında piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER