Teknoloji

PlayStation 5 için gelecek yıl beklenen PSVR 2 ile ilgili yeni özellik sızıntıları

playstation 5 psvr 2

PlayStation, 2022 yılında PSVR başlığın gelecek nesil versiyonunun çıkacağını duyurmuştu. Ayrıca titreşimli geri bildirime sahip kumandaların nasıl görüneceğine dair bir fotoğraf da paylaşmıştı. Bununla birlikte, PlayStation 5 için çıkacak bu sanal gerçeklik başlığının özellikleriyle ilgili nispeten az sayıda resmi ayrıntı var. Ancak bu sorun değil, çünkü UploadVR sayesinde bazı ipuçlarını elde ediyoruz.

Başlangıç olarak, sitenin kaynakları PS5’e özel PSVR 2’nin (bazılarının adlandırdığı gibi) 4K çözünürlüğe sahip olacağını iddia ediyor. Göz başına 2000 x 2040 piksel çözünürlük sunulacak. Bu, mevcut modelden çok daha yüksek çözünürlük sağlayacaktır.

Ayrıca bir mercek ayırma ayar kadranı ve “bakış takibi” de olacaktır. Bu son özellik, görüntünün odaktaki bölümlerinin, gözün baktığı yerde daha keskin biçimde tanımlı olmasını sağlamak için derinlemesine oluşturmayı kullanır.

Göz izleme teknolojisi, oyunlar tarafından daha fazla doğruluk ve diğer efektler için de kullanılabilir.

Sitenin ortaya çıkardığı diğer özellikler arasında başlık ve PS5 arasında USB-C bağlantısı, dokunsal geri bildirim için içerideki bir motorun bulunacağının doğrulanması ve kumandaları izleyen yerleşik kameralar yer alıyor. Görünüşe göre, bu sefer hareket takibi için ayrı bir kameraya ihtiyacınız olmayacak.

PlayStation 5 ile çalışacak PSVR 2’nin fiyat ve çıkış tarihi de dahil olmak üzere, diğer detaylar henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER