Teknoloji

PlayStation 5 güncellemesi M.2 diskini aktif hâle getiriyor

sony playstation 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation 5’te ekstra depolama alanı için M.2 SSD’si mevcut olsa da, bu disk başlangıçta aktive edilmemişti. Ancak PlayStation 5 için hazırlanan ikinci yazılım güncellemesi ile birlikte bu durum değişiyor. Güncelleme M.2’nin aktivasyonunun dışında başka yenilikler de getiriyor.

Sony geçtiğimiz nisan ayında USB depolama desteğini aktif hâle getirse de, harici sürücülerin PlayStation 5 oyunları için fazla yavaş kalması sıkıntı yaratmıştı. Artık M.2 diskiyle daha fazla depolama alanı elde etmek ve bir taraftan da hız gereksinimini karşılamak mümkün olacak.

Güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise 3D ses desteğinden TV’lerdeki stereo hoparlörlerde de faydalanılabilecek olması. Bunun için konsolun odanın akustik kalitesini ölçmesi gerekiyor. Söz konusu ölçüm işlemi PS5’in DualSense kumandasındaki mikrofonla yapılıyor.

Güncellemeyle birlikte PlayStation Now aboneleri 720p ve 1080p arasında tercihte bulunabilecek. Kullanıcılara ağlarındaki problemleri tespitte yardımcı olacak bir test aracı da sunuluyor.

PlayStation 5 güncellemesi bugün itibarıyla tüm dünyada dağıtıma çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER