Teknoloji

PlayStation 5 güncellemeleri çıkmadan önce beta kullanıcıları tarafından test edilebilecek

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi

Sony perşembe günü PlayStation 5 sistem yazılımı için bir beta test programı başlattığını duyurdu. 17 Haziran’dan itibaren PS5 sahipleri, konsolun bu yıl içinde dağıtıma çıkacak olan bir sonraki “büyük sistem güncellemesi” için resmi bir beta testçisi olmak üzere kayıt olabilirler.

Yeni PS5 yazılımını geliştirme aşamasındayken test etmeye hevesli olan kullanıcılar, Sony’nin web sitesi üzerinden kayıt yaptırabiliyor. Ne var ki, bu imkan tüm ülkedeki PlayStation 5 sahiplerine sunulmuyor. 18 yaşından büyük olmak ve ABD, Kanada, Japonya, İngiltere, Almanya veya Fransa’da ikamet etmek gerekiyor. Sony, gelecekteki sistem yazılımı betaları için de seçilen oyuncuları otomatik olarak test sürecine kaydedecek.

Sony, seçilen katılımcıların şirkete İngilizce veya Japonca olarak geri bildirimde bulunmalarını bekliyor. Ayrıca kayıt sayfası oyuncuları, bu cihaz yazılımının beta hâlinde olacağı konusunda da uyarıyor. Bu, oyuncuların ticari dağıtım süreci öncesinde çeşitli hatalar veya eksik özelliklerle karşılaşabileceği anlamına geliyor.

Microsoft, Xbox’ın sadık kullanıcıları için benzer bir deneyimi yıllardır sunuyor. Xbox Insider Programı, benzer şekilde gönüllü kullanıcıların geri bildirimleri karşılığında henüz son hâlini almamış güncellemeleri test etmesine olanak tanıyor. Aslında Sony de, PlayStation 4 sistem yazılımı için 2015’ten itibaren beta testleri sunmuştu.

Sony, beta testleri için ilk davetlerin ne zaman açılacağını veya yakında çıkacak olan yazılım güncellemesi için hangi özellikleri test etmeyi planladığını açıklamadı. Şirket, bu yılın başlarında PS5 için, oyuncuların PS5 oyunlarını depolamak için herhangi bir USB harici sürücü kullanmasına izin veren ve 120 Hz desteğini iyileştiren ilk büyük güncellemeyi sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER