Teknoloji

En popüler PS4 oyunları PlayStation 5 ile ilk günden itibaren oynanabilecek

playstation 5

Sony‘nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, popüler PlayStation 4 oyunlarının büyük kısmını ilk günden itibaren destekleyecek. Sony’nin PS5 için düzenlediği etkinlikte konuşan sistem mimarı Mark Cerny, konuyla ilgili olarak yapılan testlerde “mükemmel sonuçlar” aldıklarını belirtti. Oynama süresine göre en popüler 100 PS4 oyununu mercek altına aldıklarını söyleyen Sony yöneticisi, bu oyunların büyük kısmının ilk günden itibaren PS5’te de oynanabileceğini dile getirdi.

Sony, yeni nesil oyun konsolunun eski nesiller için hazırlanan oyunları çalıştırabileceğini daha önce açıklamıştı. Ancak şirket bu konuda detaylı bilgi vermemişti. Cerny, bu desteğin eski konsolun işlemcisinin sisteme eklenerek sunulabileceğini ve bunun bazı PlayStation 3 modellerinde denendiğini belirtti.

Bu yöntemin en büyük sorununun “çok pahalı” olması olduğunu dile getiren Sony yöneticisi, bunun yerine eski konsolun devresindeki farklılıkların yeni sistemin özel yongalarına yerleştirilebileceğini ifade etti. Cerny, bu sayede nesiller geçse de PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro oyunlarının yeni nesil konsollarda oynanabileceğinin altını çizdi.

Sony, PlayStation 5’in teknik özelliklerini açıklamaya bir süre önce başlamıştı. 8K çözünürlük desteği, 3D ses, 120Hz’de 4K oyun, ultra hızlı SSD, sekiz çekirdekli özel işlemci ve grafik işlemci birimi gibi özellikler daha önce duyurulmuştu. Şirket, yeni konsolunun tüm teknik özelliklerini de dün itibarıyla kamuoyuyla paylaştı.

PlayStation 5, 2020 içinde satışa sunulacak. Sony’den kesin çıkış tarihi konusunda şimdilik net bir bilgi gelmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER