DosyaEğlence

Yeni PlayStation’ınız için en iyi oyunlar (2023)

playstation 5 1440p

2022 PlayStation sahipleri için iyi bir yıl oldu. Hem PlayStation 5 hem de PlayStation 4 için çok sayıda yeni oyun oyuncular buluştu. 2023’e yeni bir PlayStation ile merhaba diyenlerin deneyimleyebileceği en iyi ve en yeni oyunlardan bazılarını sizler için sıraladık.

Elden Ring

elden ring

Dark Souls ve Bloodborne gibi oyunlara imza atan FromSoftware’in imzasını taşıyan Elden Ring, FromSoftware’in zorlu ancak ödüllendirici oynanış deneyiminden izler barındırıyor. Büyük bir açık dünyada geçen oyun, oyuncuların keşif ve deney yapmasını teşvik ediyor.

Elden Ring’in PlayStation ile yeni tanışanlara çok uygun bir oyun olmadığı söylenebilir. Bu oyundaki yetenekleri geliştirmek için ciddi bir adanmışlık gerekiyor. Elden Ring’in başlangıç seviyesindeki düşmanları bile oldukça zorlu. Ancak bunun gelişigüzel bir zorlama olmadığını da belirtmekte fayda var.

Gran Turismo 7

gran turismo 7

Gran Turismo 7 otomobil ve caz severler için muhteşem bir oyun. Gran Turismo serisinin en yeni oyunu, oyunculara otomobil tutkuları üstünde çok daha fazla kontrol imkanı sağlıyor. Oyunculara otomobilleri diledikleri şekilde kişiselleştirme araçları sunan oyun, hikaye moduyla da geçmişi, şimdiki zamanı ve geleceği bir arada yaşamayı mümkün kılıyor.

Gran Turismo 7 modern bir yarış oyununda olması beklenen tüm özellikleri barındırıyor. Bunlar arasında çevrimiçi oyun, fotoğraf modu ve her bir model için geniş kişiselleştirme araçları yer alıyor. Görevler yerine yarış sıralamasına odaklanan Gran Turismo 7, rahatlatıcı bir deneyim yaşatıyor.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Naughty Dog, PS4 döneminde yayınlanan iki Uncharted oyununu daha iyi grafikler, daha kısa yükleme süreleri ve Dual Sense oyun kumandasıyla dokunsal geri bildirim desteğiyle PS5’e getirdi. Uncharted: Legacy of Thieves Collection’da Uncharted 4: A Thief’s End ve Uncharted: The Lost Legacy bulunuyor. Uncharted 4: A Thief’s End, serinin ana hikayesindeki en son oyun olma özelliğini taşıyor. The Lost Legacy’de ise yan karakterlere odaklanan daha küçük bir macera sunuyor.

Indiana Jones tarzı mezar kazıcılığını, bulmaca çözmeyi ve aksiyonu sevenler için Uncharted’ın biçilmiş kaftan olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Neon White

Neon White FPS formatını sevenlerin oldukça hoşuna gidecek oyunlar arasında yer alıyor. Burada oyuncuların tüm bölümleri mümkün olan en kısa sürede tamamlaması gerekiyor. Müthiş görselleri ve eğlenceli müzikleri olan oyunun en dikkat çekici yönü ise hızlı ve tepkisel oynanış deneyimi oluyor. Oyuncular en iyi zamanlarını geliştirmeleri ve arkadaşlarının sürelerini geride bırakmaları konusunda teşvik ediliyor.

Onlarca eğlenceli bölümü bulunan Neon White, her seviyede farklı düşmanlar ve güçlendirme araçları sunuyor. Oyuncular bölümlerde uzlaştıkça Neon White’ın keyfi biraz daha artıyor.

Horizon Forbidden West

horizon forbidden west ps4

Horizon Zero Dawn’ın takipçisi 2022’nin başlarında PS4 ve PS5’te oyuncularla buluşmuştu. Zero Dawn’daki aksiyon ve macera Forbidden West’te daha büyük bir dünya ve hikayeyle biraz daha genişletiliyor. Forbidden West’i tamamen kavrayabilmek için Zero Dawn’ı da oynamış olmak büyük önem taşıyor. Ancak burada oyunculara bir özetin sunulduğunu da belirtmekte fayda var.

Forbidden West’in hem görsel anlamda hem de hikaye çerçevesinden bakıldığında daha gelişmiş bir deneyim sunması, doğrudan bu oyundan seriye başlama isteğini biraz daha anlaşılır kılıyor. Forbidden West’in tek kişilik bir oyun olduğunu da bir kez daha hatırlatmak gerekiyor.

The Last of Us Part I

the last of us 3

The Last of Us 2023’ün ilk günlerinde bir oyun olmanın ötesine geçecek ve bir TV dizisi olarak izleyicilerle buluşacak. Diziyle birlikte ilk The Last Of Us oyununa olan ilginin de artması muhtemel görünüyor. Naughty Dog 2022’de oyunun PS5 için “remaster” edilmiş versiyonunu yayınlamıştı. Bu versiyon oyunculara çok daha gelişmiş bir görsel deneyim sunuyor.

The Last of Us Part I’i sevenler serinin 2020’de çıkan ikinci oyununu da vakit kaybetmeden deneyimleyebilir. Bu oyun önce PS4 için yayınlanmış, ardından da PS5’te oyuncularla buluşmuştu.

God of War Ragnarök

2022’de oyuncularla buluşan bir diğer devam oyunu da God of War Ragnarök. Oyun 2018 çıkışlı God of War oyununun final sahnesinin hemen sonrasından başlıyor.

Ragnarök’ün üçüncü kişi gözünden sunduğu aksiyon deneyimi selefiyle benzerlik gösterse de, hikayesinin çok daha iddialı olduğu söylenebilir. Geçmişini gömmek isteyen Kratos, oğlu Atreus’u baştan çıkarıcı güç yolundan yürümemeye ikna etmeye çalışıyor.

Stray

stray

Stray’de oyuncular bir kediyi kontrol ediyor. Kedi severler için sadece bu bile bir oynama sebebi olarak değerlendirilebilir. Bulmaca tabanlı bir oyun olan Stray, 7 saatlik bir macera vadediyor.

The Witcher III: Wild Hunt

the witcher 3

The Witcher III: Wild Hunt 2022’de çıkmadı. Ancak oyunun yeni nesil güncellemesi kısa bir süre önce oyuncularla buluştu. Bu yeni nesil güncellemesi daha güçlü grafikleri ve daha kısa yükleme sürelerini beraberinde getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER