Teknoloji

PlayStation 5 Dijital Sürüm’ün Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi belli oldu

sony e-spor ps5 ekran görüntüsü alma güncellemesi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation 5 kasım ayında Türkiye’de piyasaya çıktığında sadece 8299 TL’lik standart versiyon satışa sunulmuştu. Konsolun dijital versiyonu ise ilk etapta Türkiye’ye getirilmemişti. Bu durum sonunda değişiyor. Sony bir açıklamayla PlayStation 5 Dijital Sürüm Türkiye fiyatı ve çıkış tarihini duyurdu.

Sony, açıklamayı yine PlayStation Türkiye sosyal medya hesapları aracılığıyla gerçekleştirdi. Şirketten verilen bilgiye göre, PlayStation 5 Dijital Sürüm Türkiye’de 5299 TL karşılığında satışa sunulacak. Konsolun kesin çıkış tarihi konusunda ise şimdilik net bir bilgi verilmiş değil. Şu an için sadece PlayStation 5 Dijital Sürüm’ün şubat ayı içinde piyasaya çıkacağı belirtildi.

PlayStation 5 Dijital Sürüm’de standart versiyondan farklı olarak disk girişi bulunmuyor. Bu versiyonda oyunların fiziki kopyaları çalıştırılmıyor. Bunun yerine oyunları PlayStation Store üzerinden dijital olarak satın almak ve çalıştırmak gerekiyor.

PlayStation 5 Dijital Sürüm Türkiye fiyatı ve çıkış tarihinin açıklanmasıyla birlikte bir merak konusu da ortadan kalkmış oldu. Sony’nin yeni nesil konsol deneyimini uygun fiyatla yaşamak isteyenler için hazırlanan Dijital Sürüm’ü Türkiye’ye getirip getirmeyeceği konusunda ilk başta bilgi verilmemişti. Yaklaşık 3 aylık bir bekleyişin ardından PlayStation 5 Dijital Sürüm’ü Türkiye’den de satın almak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER