Teknoloji

Sony’den dikkat çekici PlayStation 5 açıklaması

sony playstation game pass
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation 5 için henüz ortada resmi bir tanıtım tarihi bulunmuyor. Ancak Sony, yeni nesil oyun konsolunun bir özelliğini şimdiden açıkladı. Şirketten verilen bilgiye göre, PS5 bekleme modunda PS4’e kıyasla daha az enerji tüketecek.

Görünen o ki, güç tasarrufu özelliği isteğe bağlı bir seçenek olarak sunulacak. Sony, konuya ilişkin duyuruyu “PlayStation İklim Değişikliğiyle Mücadele için Birleşmiş Milletler ile Güçlerini Birleştiriyor” başlıklı bir blog yazısıyla yaptı.

Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO’su Jim Ryan‘ın imzasıyla yayınlanan yazıda şu ifadeler yer alıyor: “Yeni nesil PlayStation konsolunda bekleme modunda PS4’e kıyasla daha az enerji tüketme seçeneğinin bulunacağını açıklamaktan ötürü büyük mutluluk duyuyorum. Eğer sadece 1 milyon kişi bu seçenekten yararlanırsa, ABD’deki 1000 evin ortalama elektrik tüketimine eşdeğer bir tasarruf sağlanmış olacak.”

Hem PlayStation hem de Xbox konsolları bekleme modunda çok fazla enerji tükettikleri için ciddi şekilde eleştiriliyor. ABD Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi (NRDC) tarafından 2014’te hazırlanan bir rapor, PlayStation 4’ün bekleme modundayken 8.5 vat enerji tükettiğini ortaya çıkarmıştı. Oyun oynarken 137 vat olan enerji tüketiminin, internet üzerinden video izlerken ise 89 vat seviyesine indiği belirtilmişti.

PlayStation 5 ne zaman çıkacak?

Sony, aradan geçen sürede PlayStation 4’ün enerji profilini geliştirmeyi başarmış olsa da, yeni dönem için vadettiği seviye oldukça etkileyici görünüyor. Sony’den verilen bilgiye göre, yeni güç tasarrufu moduyla PS5 bekleme modundayken sadece 0.5 vat enerji tüketecek.

Sony’nin işaret ettiği seviye oldukça etkileyici görünüyor. Eğer PS5 PlayStation 4’ün satış başarısını tekrarlarsa, çok ciddi bir enerji tasarrufunun gerçekleştirilmesi sürpriz olmayacaktır. Ancak bunun için kullanıcıların özelliği aktive etmesi gerektiğini unutmamak gerekiyor.

PlayStation 5 için ortada kesin bir çıkış tarihi bulunmuyor. Ancak Sony’nin 2020’nin ilk çeyreğinden sonra yeni konsolunu duyurabileceği belirtiliyor. Konsolun 2020’nin sonlarında resmiyet kazanma ihtimali ise oldukça yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER