Teknoloji

PlayStation 5 çıkış tarihi için yeni ipucu

sony playstation 5 çıkış tarihi

Sony, PlayStation 5 çıkış tarihi konusunda kesin bir bilgi vermiş değil. Şirketten şimdiye kadar yapılan tüm açıklamalarda “2020’nin sonları” anlamında yorumlanabilecek “Holiday 2020” ifadesi kullanılıyor. Ancak Japon elektronik devi tarafından verilen bir iş ilanı, bu zaman aralığını daraltmaya yardımcı olabilecek ipuçları barındırıyor.

Nibel rumuzlu bir Twitter kullanıcısı, Sony Interactive Entertainment tarafından Japonya’da verilen bir iş ilanında PlayStation 5’e dair izlere rastladı. İş ilanında Sony’nin ekim ayında piyasaya sürülmesi planlanan PlayStation 5 için küresel ölçekte çalışacak bir kalite, maliyet ve teslimat müfettişi aradığı belirtiliyor. İlanın başka bir örneğinde ise Sony’nin arayışını durdurduğu görülüyor. Bu arayışın neden sonlandırıldığı ise tam olarak anlaşılmıyor.

PlayStation 5’in ekim ayında piyasaya çıkma ihtimalinin de kafaları karıştırdığını söylemek gerekiyor. Öncelikle Sony’nin şimdiye kadar yeni nesil konsollarını genellikle kasım ayında piyasaya sürdüğünü hatırlatmakta fayda var.

Buna ek olarak; küresel koronavirüs salgını da PlayStation 5 çıkış tarihi konusunda planları değiştirebilir. Üretimde ilk etapta bir sorun yaşanması beklenmese de; geliştirme sürecinin son aşamalarında, dağıtımda ve oyunlara erişimde çeşitli problemlerin yaşanabileceği ifade ediliyor. Yine de, PlayStation 5’in ekim ayında piyasaya çıkma ihtimalinin makul ve sevindirici geldiğini belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER