Teknoloji

1440p çözünürlük desteği tüm PlayStation 5 kullanıcılarına açıldı

playstation 5 1440p
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PlayStation 5 1440p çözünürlük desteği için bir süredir devam eden beta testi sonunda tamamlandı. Artık tüm PS5 sahipleri bu destekten yararlanabilecek. Bunun özellikle 1440p çözünürlüklü oyun monitörü sahipleri için ideal olduğu söylenebilir.

1440p çözünürlük tercih edildiğinde PS5 sahipleri 60 veya 120 Hz yenileme hızından birini tercih etmek zorunda. PS5’in Değişken Yenileme Hızı özelliği 1440p çözünürlüğü desteklemiyor. Bu özellik sadece 1080p ve 2160p modlarında destekleniyor.

En son PlayStation 5 güncellemesi 1440p desteği dışında başka yenilikler de getiriyor. Bunlar arasında oyun listeleri öne çıkıyor. Klasör olarak da tanımlanabilecek oyun listelerine maksimum 100 oyun eklenebiliyor. Bunlar oyunların dijital, disk veya bulut versiyonu olabiliyor. PS5 sahipleri en fazla 15 adet oyun listesi oluşturabiliyor.

Güncellemeyle birlikte oyuncuların oyunlara kaldıkları yerden devam etmesi de kolaylaşıyor. Artık oyuncular oyundaki son etkileşimlerini görebiliyor. 3D Audio desteğinin aktivasyonunun hızlandırılması da güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik oluyor.

PlayStation 5 1440p desteğini getiren güncellemeyle başka bir yeni özelliği de ön izlemeye açıyor. Artık kullanıcılar “Hey PlayStation, YouTube’da [arama terimi] bul” komutunu vererek oyun oynarken bile video aratabilecek. Bu özelliğin ilk etapta sadece İngilizceyi desteklediğini ve ABD ile İngiltere’deki PS5 kullanıcıları tarafından denenebileceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER