Teknoloji

PlayStation 4’ün olası fiyatı oyun pazarında sert rekabete işaret ediyor

Sony’nin 20 Şubatta düzenleyeceği etkinlikte yeni nesil oyun konsolu PlayStation 4’ü tanıtması bekleniyor. Tanıtım günü yaklaştıkça PlayStation 4’e dair dedikoduların sayısı da artıyor. The Times tarafından yayınlanan son habere göre PlayStation 4’ün Birleşik Krallık’taki piyasaya çıkış fiyatı selefi PlayStation 3’ün 2006’daki piyasaya çıkış fiyatının 100 pound altında olacak. PlayStation 3 ülkede 2006 yılında 400 pounddan satışa sunulmuştu. Bu da PlayStation 4’ün Birleşik Krallık’taki fiyat etiketinde 300 pound yazacağı anlamına geliyor.

sony-playstation-logo-070213

Gazetenin haberinde dünyanın geri kalanındaki satış fiyatına ilişkin bir bilgi verilmiş değil. ABD için yapılan fiyat tahminlerindeyse PlayStation 4’ün ülkedeki satış fiyatının Birleşik Krallık’takinin bir nebze altında olması bekleniyor. PlayStation 3 fiyatlarına bakılarak yapılan karşılaştırma sonucunda PlayStatiın 4’ün ABD’de 399 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa çıkacağı öngörülüyor.

Bu öngörünün doğru çıkıp çıkmayacağını şu an için söylemek mümkün değil. Ancak doğru çıkması durumunda PlayStation 4’ün satış fiyatı şu an için piyasada ”gelecek nesil konsol” şeklinde tanımlanan tek ürün olan Wii U’nun üstünde olacak. Wii U’nun özellikleriyle PlayStation 4’ün iddia edilen özellikleri karşılaştırıldığı zamansa Sony’nin konsolunun daha yüksek bir fiyat etiketine sahip olması anlaşılır hale geliyor. Sony’nin PS3’e kıyasla daha düşük bir fiyatla pazara girmesi şirketin konsol pazarında yıl içinde canlanması beklenen rekabeti de göz önüne aldığını gösteriyor. Microsoft’un yeni Xbox’ı ve Ouya bu yıl satışa sunulması beklenen diğer konsollar içinde ön plana çıkanlar. Sony’nin de özellikle Microsoft ile rekabetinde alacağı sonuç şimdiden merakla bekleniyor.

İlgili >> The Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER