Manşetler

PlayStation 4 veri transferi yakında hızlanacak ve kolaylaşacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation 4 veri transferiPlayStation 4 için önümüzdeki günlerde yayınlanacak 4.0 yazılım güncellemesi, konsola çok sayıda yeni özellik getirecek. Yeni özellikler arasında ön plana çıkan ise veri transferi oluyor.

Veri transferi özelliği sayesinde kullanıcılar, farklı PlayStation 4’ler arasında daha kolay geçiş yapabilecek. PlayStation 4 Slim ve PlayStation Pro modellerinin duyurulması, söz konusu özelliğin varlığını biraz daha anlamlı hâle getiriyor.

PlayStation 4 veri transferi ethernet kablosuyla gerçekleştirilebilecek

Veri transferi denince akıllara biraz karmaşık bir süreç gelse de, PlayStation 4’te bu işlem sadece bir ethernet kablosuyla gerçekleştirilebilecek. Sony böylelikle standart modelden PS4 Pro’ya geçen kullanıcılarının ihtiyaç duyacakları verileri çok daha hızlı biçimde aktarmalarını ve yeni konsollarına daha çabuk alışmalarını amaçlıyor.

Hali hazırda PS4 kullanıcılarının veri transferi yapabilmeleri için tüm sistemi bir harici diske yedeklemeleri ve sonrasında diğer konsola aktarmaları gerekiyor. Süreci kolaylaştıracak güncellemenin kesin yayın tarihi bilinmese de, Sony’nin 15 Eylülde PS4’ün Slim versiyonuyla birlikte güncellemeyi yayınlaması bekleniyor. Söz konusu güncelleme, mevcut PS4’lere HDR desteği de getirecek.

İLGİLİ HABERLER