Teknoloji

PlayStation 4 satışları yavaşlıyor

sony playstation 5

playstation 4PlayStation 4, çıkışından bu yana sergilediği performansla Sony adına bir “başarı hikayesi” olarak tanımlanmayı hak ediyor. Ancak konsolun en görkemli günleri yavaş yavaş geride kalıyor gibi görünüyor.

Sony’den yapılan açıklamada, şirketin 2017’de 19 milyon PS4 sattığı belirtildi. Japon elektronik devi, 2016’da 20 milyon PS4 satmıştı. 2019’un mart ayıyla birlikte sona erecek yeni mali yıl içinde ise toplamda 16 milyon PS4 satılması öngörülüyor. Beklentinin düşmesi, Sony’nin de mevcut durumun farkında olduğunu gösteriyor. Nintendo aynı dönem için 20 milyon Switch konsol satmayı planlıyor.

Ancak bu tablonun Sony açısından kulağa geldiği kadar kötü olmadığını belirtmek gerekiyor. Çünkü şirket PS4 sayesinde hâlâ beklediğinden daha fazla para kazanıyor. PlayStation biriminin gelirleri yıllık bazda yüzde 17.8 oranında artarken, birimin operasyon kârı da 177.5 milyar yen (6.6 milyar TL) oldu.

Bu tablonun oluşmasında PlayStation 4 oyun satışları ve PlayStation Plus abonelerinin sayısının artması önemli bir rol oynuyor. Sony düşen satışlara paralel olarak toplam gelirin de gerilemesini beklese de, operasyon kârında yüzde 7’lik bir artış bekliyor. Şirketin uzun vadeli stratejisinin ne olduğu ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER