Teknoloji

PlayStation 4 satışları 110 milyonu geçti

ps4 playstation 4

Uzun yıllardır en popüler oyun konsolu olma unvanını elinde tutan PlayStation 4, bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Sony’nin son finans raporuna göre, şirket 2020’nin ilk üç ayında 1.5 milyon PS4 sattı. Böylelikle PS4’ün toplam satış sayısı 110.4 milyonu geçti.

PS4 yeni kilometre taşlarını geride bırakmayı sürdürse de, konsolun ivmesinin yavaşladığını belirtmek gerekiyor. Sony, bir yıl önce aynı dönemde 2.6 milyon PS4 satmıştı. Bu yavaşlama, PS4’ün en çok satan oyun konsolları sıralamasında PS2’yi geride bırakma ihtimalinin düştüğü anlamına geliyor. PS2, yaklaşık 155 milyonluk satış sayısıyla tüm zamanların en çok satan oyun konsolu olma unvanını koruyor.

PS4 satışlarındaki ivmenin yavaşlaması, Sony için pek de fazla sorun teşkil etmiyor. Japon elektronik devi, 2020 sona ermeden yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirketten hâlâ konsolun çıkış tarihiyle ilgili resmi bir açıklama gelmese de; şirket tarafından verilen bir iş ilanı, PS5’in ekim ayında satışa sunulabileceğini göstermişti.

PS5, Sony’nin genel olarak ihtiyaç duyduğu itici gücü sağlayabilir. Şirket, geride kalan mali yılı 8.26 trilyon yen (537,2 milyar TL) satış ve operasyon geliriyle tamamladı. Bir önceki yıla kıyasla 406 milyar yen (26,5 milyar TL) azalan gelirde oyun biriminin performansındaki düşüşün etkili olduğu görülüyor. Birimin operasyon kârı bir önceki yıla kıyasla yüzde 14’lük düşüşle 1.98 trilyon yen (129 milyar TL) oldu. Sony bu düşüşten konsol satışlarının yavaşlamasını, döviz kurlarının yarattığı dezavantajı ve oyun satışlarındaki düşüşü sorumlu tuttu.

Sony, oyun biriminin koronavirüs salgınında oldukça iyi pozisyon aldığını belirtti. Donanım satışlarında iyi bir çizgi yakalandığı belirtilirken, oyun servisleri gelirinin de arttığı ifade edildi. PlayStation 4 için yayınlanacak The Last of Us Part II ve Ghost of Tsushima gibi oyunlar ve PlayStation 5’in piyasaya çıkmasıyla birlikte Sony’nin işleri yeniden toparlaması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER