Teknoloji

PlayStation 4 satış başarılarına yenilerini eklemeye devam ediyor

Sony PlayStation 4 İncelemesi

Sony, mali yılının ikinci çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Raporda en dikkat çeken noktalardan biri, şirketin geçtiğimiz temmuz ve eylül ayları arasında dünya genelinde 2.8 milyon PlayStation 4 satması oldu.

Sony, geçtiğimiz temmuz ayının sonunda PlayStation 4’ün toplam satış rakamının 100 milyona ulaştığını açıklamıştı. Son verilerin de eklenmesiyle birlikte, oyun konsolunun şimdiye kadarki toplam satış rakamı 102.8 milyonu buldu. Bu da PlayStation 4’ün, bu konuda orijinal PlayStation’ı geride bıraktığı anlamına geliyor.

Birinci nesil PlayStation, Sony’nin gelmiş geçmiş en başarılı ürünleri arasında bulunuyor. Toplamda 102.5 milyon adet satan konsol, Sega Saturn ve Nintendo 64 gibi çağdaşı olan rakiplerini geride bırakmıştı. Uzun süre boyunca PlayStation 2’nin ardından tarihin en çok satan oyun konsolu olan birinci nesil PlayStation, yerini PlayStation 4’e kaptırmış oldu.

PlayStation 4 için parlak günlerin bitişi yakın

Listenin zirvesinde yer alan PlayStation 2’yi tahtından etmek ise çok zor görünüyor. Toplam satış rakamı 155 milyon olan PlayStation 2, daha uzun bir süre yerini koruyacağa benziyor. PlayStation 4’ün geride kalan çeyrekte toplam satış rakamı 101.6 milyon olan Nintendo Wii’yi de geçtiğini belirtmekte fayda var.

Ancak PlayStation 4 için bu başarılı günlerin sonunun ufukta göründüğünü söylemek pek yanlış olmayacaktır. Sony’nin oyun gelirleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 17 oranında gerilerken, kâr da yüzde 28 oranında düştü. Şirketin 2020’nin sonunda PlayStation 5’i tanıtacağını düşününce bu duruma çok da şaşırmamak gerekiyor. Daha önce mali yılın sonuna kadar 15 milyon PS4 satmayı hedefleyen Sony, bu sayıyı 13.5 milyon olarak revize etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER