Teknoloji

PlayStation 4 satışları 60 milyon adedi aştı

ps4 playstation 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation 4Sony nisan ayının sonunda yaptığı açıklamada çıkışından bu yana satılan PlayStation 4 sayısının 60 milyon adede yaklaştığını duyurmuştu. Şirket, E3 2017’de bu barajın aşıldığını ve tüm dünya genelinde tüketiciye satılan PS4 konsol sayısının 60.4 milyon seviyesine ulaştığını açıkladı. Şirket, 11 Haziran 2017 itibarıyla fiziksel veya dijital olarak satılan PlayStation 4 oyunu sayısının ise 487.8 milyon olduğunu ilân etti.

PS4’ün güçlü satış performansı, PlayStation ekosisteminin genelindeki kullanıcı etkileşimini de yukarıya taşıdı. Ekosistemdeki toplam kullanıcı sayısı, 2017’nin mart ayının sonu itibarıyla 70 milyonun üzerine çıktı. Aynı dönem itibarıyla PlayStation Plus abonelerinin sayısı ise 26.4 milyon olarak kaydedildi. PS4 oyuncularının platformda geçirdikleri toplam haftalık süre ise 600 milyon saate ulaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sony E3 2017: En önemli 6 duyuru

Rakamları değerlendiren Sony Interactive Entertainment Başkanı ve Global CEO’su Andrew House, şu ifadeleri kullandı: Dünyanın dört bir yanında PS4’ü desteklemeye devam eden sevenlerimize ve iş ortaklarımıza müteşekkiriz. PS4 platformu en parlak zamanlarını yaşıyor. Bu yıl, PS4 sisteminin gücünden sonuna kadar yararlanan özel oyunlar ve iş ortağı oyunlarından oluşan muhteşem bir oyun yelpazesi lanse edilecek. Hem PlayStation®VR içerik portföyünü genişleterek hem de çığır açan yazılım yelpazemizin yanında ağ hizmetlerimizi de zenginleştirerek genel PS4 ekosistemini genişletmeye devam edeceğiz. Dünya genelinde kullanıcılara en iyi eğlence deneyimini sunma ve PS4’ü oyunun en iyi adresi yapma yolunda emin adımlarla yürüyeceğiz.”

PlayStation 4 satışları geçtiğimiz aralık ayında 50 milyonu aşmıştı

Sony, geçtiğimiz yılın mayıs ayında 40 milyon PS4 sattığını duyurmuştu. Aralık ayında ise bu sayının 50 milyona ulaştığı açıklanmıştı. Yeni oyunların çıkışıyla birlikte PS4’ün bu performansını koruması ve yıl sonu itibarıyla 70 milyon satış rakamını yakalaması şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER