Teknoloji

PlayStation 4 Pro 4K Blu-ray desteğine sahip olmayacak

ps4 playstation 4

playstation 4 pro 4k-bluraySony’nin dün akşam saatlerinde düzenlediği etkinlikte tanıttığı, 400 dolarlık yurt dışı fiyat etiketine sahip yeni PlayStation 4 Pro oyun konsolu, orijinal PS4’ün güçlendirilmiş ve yükseltilmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor. Ne var ki, kasım ayında satışa sunulacak bu PlayStation 4 Pro 4K Blu-ray diskleri oynatamayacak.

PlayStation Pro sadece internet üzerinden akış servisleri üzerinden 4K içerikleri oynatma imkanı sağlayacak. Başından beri Blu-ray formatının arkasında duran Sony için bu kararın bir hayli şaşırtıcı olduğu söylenebilir. Sony, PS4 Pro’nun öncelikle oyuna odaklandığını, 4K Blu-ray desteğinin olmamasını tüketicilerin çok da takmayacağını düşünüyor.

Aslında Microsoft’un Xbox One S oyun konsolu da oyunu ön planda tutuyor, ancak Ultra HD Blu-ray diskleri düzgün şekilde oynatıyor. Gelecek sonbaharda çıkması beklenen Project Scorpio oyun konsolu için de aynısının geçerli olması bekleniyor. 4K videoları internet üzerinden izlemenin yanında, PlayStation 4 Pro güçlendirilmiş grafik işlemci birimi ve daha hızlı işlemcisi sayesinde 4K çözünürlükte oyun keyfi de sunacak. Ayrıca Sony, mevcut PS4 konsollarına da yazılım güncellemesiyle HDR desteğini sunacak.

Sony bir taraftan HDR gibi eklentilerle PS4’ün evde sinema keyfinin merkezinde olmasına yönelik adım atıyor, diğer taraftan da tüketicilerin en yüksek görüntü kalitesini deneyimlemesine olanak sağlayacak en kolay yol olan fiziksel formatı tamaman bir kenara bırakıyor. Belki PS4 Pro’ya yerleştirilen optik sürücü izin verir ve gelecekte çıkacak bir bellenim güncellemesiyle 4K Blu-ray desteği kazandırılabilir. Ancak şu an için PlayStation 4 Pro satın alıp 4K Blu-ray filmleri de izleyeceğini düşünenlerin, bu düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmeleri gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER