Eğlence

PlayStation 4’e ev içi video desteği Plex ile geliyor

plex-ps4-181214

Sony henüz PlayStation 4 için bir ev içi medya oynatma desteği sunmamış olsa da, PlayStation 4 sahiplerinin bilgisayarları veya ağ cihazlarındaki videoları oyun konsolları üzerinde oynatması için bir yol mevcut. Plex’in PS4 ve PS3 için hazırladığı özel uygulama , şirketin bilgisayarlara veya uyumlu NAS sürücülerine yüklenen sunucusuyla birlikte çalışıyor.

PlayStation için hazırlanan Plex uygulamaları işleyiş bakımından yıl içinde hazırlanan Xbox One ve Xbox 360 uygulamalarıyla büyük benzerlik taşıyor. Üst veri bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahip olan uygulama, kullanıcıların medya içeriklerini Netflix’i hatırlatan bir arayüzle görmelerini sağlıyor. Uygulama hâlihazırda ön izleme modunda olduğu için Plex’in Xbox One versiyonunda bulunan film fragmanı gibi bazı özelliklere erişilemiyor. Şu an için Asya, Avrupa ve Birleşik Krallık’ta yayınlanan Plex PlayStation uygulamasının ABD’de ne zaman çıkış yapacağı henüz bilinmiyor.

Uygulama PlayStation Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor, ancak Plex’in ayrıcalıklarından faydalanmak için Plex Plus abonesi olmak gerekiyor. Plex Plus aboneliği için aylık 4.99 dolar veya yıllık 39.99 dolar ödemek gerekiyor. Ömür boyu aboneliğin bedeliyse 149.99 dolar.

İLGİLİ HABERLER