Eğlence

PS4 Media Player uygulamasıyla PlayStation 4’ün multimedya eksiklikleri kapanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

sony-ps4-media-player-170615-1

Sony en sonunda PlayStation 4’e adamakıllı bir medya oynatıcısı ekledi. Böylelikle oyuncular konsollarıyla sadece Blu-ray filmlerini veya PSN mağazasından indirilen içerikleri izlemekten daha fazlasını yapabilecekler.

PlayStation 4 2013 sonlarında satışa sunulduğunda önceki nesil PS3’te var olan tam donanımlı medya oynatıcısı bu yeni konsolda bulunmuyordu.

sony-ps4-media-player-170615-4

Xbox One ile rekabette öne çıkmak adına Sony, medya yeteneklerinden daha çok oyun deneyimine odaklanmaya karar verdi, bu nedenle başlangıçta medya oynatıcısına yer vermedi. Ancak konsolun olgunlaşmaya başlamasıyla birlikte Sony’nin odaklandığı nokta da medya tarafına doğru kaymaya başladı.

Bu yeni özellik Sony tarafından sunulan Media Player adlı bir uygulama üzerinden kullanıma sunuluyor. Bu uygulama hem ev sunucusu hem de bir konsola bağlanan bir USB aygıtı üzerinde bulunan multimedya dosyalarına erişimi mümkün kılacak.

sony-ps4-media-player-170615-3

Uygulamayı PlayStation Mağaza’dan indiren PS4 sahipleri evlerinde bulunan bilgisayar veya mobil cihazlar üzerinden sundukları ev sunucu hizmetlerini PS4 medya oynatıcısı içinde bir medya seçeneği olarak görecek. Sony’nin belirttiğine göre ortam dosyalarına erişim hızlı ve basit olacak.

Ayrıca yeni Media Player uygulaması sayesinde PS4’te gezinirken arkaplanda müzik çalmak mümkün olacak.

sony-ps4-media-player-170615-2

Media Player uygulaması MP3, AAC, H.264/MPEG 4, AVI, MKV ve JPEG’in de aralarında bulunduğu geleneksel medya formatlarını ve kodlayıcıları destekliyor.

Ücretsiz olan medya uygulamasıyla birlikte kullanıcıların PS4 konsollarında video dosyalarını oynatmak için Plex gibi üçüncü taraf çözümlere ihtiyaçları kalmamış oldu.

İLGİLİ HABERLER