Manşetler

PlayStation 4 kötü niyetli bir mesaj yüzünden kilitleniyor

sony playstation 4

Şimdiye kadar tek bir kötü niyetli mesajın akıllı telefonları çökerttiğini gördük. Ancak şimdi Sony‘nin PlayStation 4 konsolunun böyle bir dertten muzdarip olduğuna tanık oluyoruz. Sosyal medyada ve Reddit’te dile getirilen şikayetlere göre, özel olarak kodlanmış bir mesaj cihazı işlevsiz hâle getirmeyi başarıyor.

The Verge tarafından verilen habere göre, söz konusu mesajda okunamayan karakterler bulunuyor. Bu mesaj, iOS veya Android cihazında yüklü olan PlayStation Messages uygulaması üzerinden açıldığında problemler başlıyor. Mesaj silinse bile sorun ortadan kalkmıyor.

Bazı kullanıcılar sorunu çözmek için PlayStation 4 konsollarını fabrika ayarlarına sıfırlamak zorunda kaldıklarını söylüyor. Bu da söz konusu hatanın gerçekten kötü tabiat taşıyan türden olduğunu gösteriyor. Bazı durumlarda, çevrimiçi oyun oynayanların rakiplerini rahatsız etmek amacıyla bu zararlı mesajı da gönderdiği söyleniyor.

Hata daha yeni ortaya çıktı, bu nedenle Sony de problemlerle ilgili henüz resmi bir doğrulama veya açıklama yapmadı. Ancak muhtemelen bir yazılım güncellemesiyle birlikte soruna neden olan güvenlik açığı kapatılabilecek, böylelikle gelecekte benzer problemlerin yaşanmasının önüne geçilecektir.

PlayStation 4 hatası nasıl önlenir ve çözülür?

Şu an için PlayStation 4 ve mobil uygulamalarını sadece onayladığınız arkadaşlardan gelen mesajları kabul edecek şekilde ayarlamanız ya da mesajları tamamen kapatmanız yararınıza olacaktır. Bunun için gerekli olan seçenekleri konsol ayarlarında, Hesap Yönetimi ve daha sonra Gizlilik Ayarları altında bulabilirsiniz. Eğer sorun sizi de etkilediyse, uygulayabileceğiniz bir çözüm cihazı Güvenli Mod’da açıp daha sonra veri tabanını yeniden inşa etmek olacaktır.

En başta da söylediğimiz gibi, bir mesajın içindeki kötü niyetli program koduyla bir cihazı kötü biçimde etkileyebileceğini ilk kez görmedik. Ancak ilk kez bir konsolda bu tarz bir hataya rastlıyoruz. Eğer sorun ve çözümü hakkında yeni gelişmeler ortaya çıkarsa, bunları aktaracağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER