Manşetler

PlayStation 4 iki yeni versiyonla birlikte geliyor

playstation 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation 4

Sony, gelecek ay PlayStation 4 oyun konsolunun daha ince bir versiyonunu çıkarmaya hazırlanıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre, daha küçük ve ucuz olacak bu makine, şirketin bu yılın başlarında tanımlamasını yaptığı, 4K destekli, yükseltilmiş PS4 modeliyle birlikte satılacak. Söz konusu haber, daha ince ve küçük boyutlara sahip olan PlayStation 4’ün fotoğraflarının bir çevrim içi açık artırma sitesinde görülmesinden hemen sonra geldi.

Japon şirket 7 Eylül tarihinde New York şehrinde bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinlikte daha ince PS4’ün ve yükseltilmiş özelliklere sahip 4K özellikli konsolun gösterilmesi bekleniyor. En büyük rakip Microsoft da geçtiğimiz aylarda Xbox One’ın inceltilmiş ve küçültülmüş versiyonunu tanıtmış, Xbox One S adlı bu yeni konsolu ağustos başında, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede satışa sunmuştu.

WSJ’nin söylediğine göre, Sony tanıtım etkinliğinin hemen öncesinde mevcut PlayStation 4 konsolunun üretimini durdurdu. Bu da daha ince modelin orijinal PS4’ün yerini alacağını gösteriyor. Sony daha önce de oyun konsollarının daha küçük modellerini çıkarmıştı. Ancak şimdiye kadar hiç bir PlayStation konsolunun, daha iyi grafik yetenekleri sunan bir versiyonunu aynı nesil içinde çıkarmamıştı. Bunun yerine ilk çıkardığı modelin bileşenlerini hemen hemen aynı tutarak bunlar üzerinde ince ayarlamalar yapmayı tercih etmişti.

Sony geçtiğimiz haziran ayında, daha güçlü bir PS4 için çalıştığını doğrulamıştı. PS4 Neo kod adıyla anılan bu yükseltilmiş konsolun daha hızlı işlemci, 4K çözünürlük desteği ve iyileştirmiş grafik yetenekleri sunması bekleniyor. Bu iyileştirmelere rağmen, Sony gelecekteki tüm PS4 oyunlarının tüm konsol çeşitlerinde oynanabileceğini söylemişti.

Şirketin CEO’su Andrew House, yetenekleri artırılmış PS4’ün standart PS4 ile bir arada bulunan, onu tamamlayan bir nitelik taşıyacağını söylemişti. House, o zamanlar konsolun üçüncü bir versiyonunun varlığı hakkında herhangi bir şey söylememiş, sadece Sony’nin yaşam döngüsü içinde konsolun hem orijinal hem de yükseltilmiş versiyonunu satacağını dile getirmişti.

İLGİLİ HABERLER