EğlenceManşetler

PlayStation 4 için evrensel uzaktan kumanda çıktı

ps4-bluetooth-evrensel-uzaktan-kumanda-121015

Sony PlayStation 4 ile birlikte PS3’ün birçok eksiğini geride bırakmıştı, ancak PS4 ile ilgili bir küçük sıkıntı ortada kalmıştı, o da konsolun standart türde bir uzaktan kumandayla kontrol edilemiyor olmasıydı. Oturma odasındaki TV setinde bulunan diğer ses ve görüntü cihazlarının aksine, PS4’te kızılötesi sensör bulunmuyor. Bu da PS4’te bir Blu-ray film izlemek istediğinizde elinizde uzaktan kumandanın yerine oyun kumandasının bulunması gerektiği anlamına geliyordu.

Neyse ki, bu sorunun da geride kalması artık mümkün. Sony, PS4 için çıkardığı PS4 Bluetooth evrensel uzaktan kumandanın duyurusunu gerçekleştirdi. Bu uzaktan kumanda sayesinde PS4 üzerinden Blu-ray veya YouTube ve benzeri çevrim içi izleme servislerinden film izlemek, çalan medyayı kontrol etmek daha kolay hâle geliyor.

Sony’nin yıllar önce PS3 için çıkardığı benzer bir uzaktan kumanda PS4 ile çalışmıyordu. Yeni PS4 evrensel uzaktan kumandası kızılötesi üzerinden TV ve ses sistemi gibi cihazları da kontrol ediyor, işte bu sayede kumandanın evrensellik işlevi tamamlanmış oluyor.

Sony’nin PS4 Universal Media Remote evrensel uzaktan kumandası için 29.99 dolarlık bir yurt dışı satış fiyatı belirlendi.

İLGİLİ HABERLER