Teknoloji

PlayStation 4 artık özel bir Twitch uygulamasına sahip

twitch-ps4-uygulama-211015

PlayStation 4 sahipleri oyun konsolu çıktığından bu yana oynadıkları oyunların görüntülerini Twitch üzerinden yayınlama fırsatına sahip. Ancak rakip Xbox One’ın aksine, Sony’nin en yeni oyun konsolu kullanıcılara sadece PS4 oyunlarının Twitch yayınlarını izleme fırsatı sunuyordu. Bu durum yayınlanan yeni Twitch uygulamasıyla birlikte değişiyor.

PS4’e özel yeni Twitch uygulaması PS4 oyuncularının PlayStation 4 ile birlikte diğer platformlardaki oyun yayınlarını da izleme ve bunlara katılma fırsatı sunuyor. Böylelikle Sony’nin oyun konsolu da bu alanda iOS, Android ve Windows cihazlarına rakip hâline gelmiş oluyor.

Hızlı şekilde büyüyen Twitch’in ilk PS4 uygulaması geçtiğimiz ay TwitchCon konferansında gösterilmişti. Uygulama PS4’ün yanı sıra PS3 ve Vita konsollarında da kullanılması mümkün olacak. PS4 versiyonu ilk olarak Kuzey, Güney ve Orta Amerika’daki PlayStation 4 kullanıcılarına sunuluyor, diğer bölgelere de kısa zaman içinde getirilecek.

Twitch uygulamanın daha eski konsollarda da sonbahar bitmeden önce çıkacağını kaydetti. Uygulamanın farklı PlayStation konsollarında sunduğu deneyim büyük oranda aynı olacak, ancak Twitch PS4 uygulamasının eksiksiz sohbet işlevi sunan tek uygulama olacağını kaydetti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER