Teknoloji

PlayStation 4’ün toplam satış rakamı 76 milyonu geçti

playstation 4Sony’nin oyun konsolu PlayStation 4, piyasaya çıkışından bu yana yüksek bir satış performansı sergiliyor. PS4 mevcut oyun konsolları içinde en çok satan seçenek olsa da, Sony’nin açıkladığı son finans raporu satışların yavaşladığını gösteriyor. Özellikle yıllık bazda satışların düşmesi dikkat çekiyor.

2017’nin son üç aylık döneminde Sony, dünya genelinde 9 milyon PS4 sattı. 2016’da söz konusu rakam 9.7 milyon seviyesindeydi. PS4 satışlarının toplamda 76 milyonu geçtiği tahmin ediliyor. Sony’nin bir önceki nesil oyun konsolu PlayStation 3, tüm ömrü boyunca 80 milyonun biraz üzerinde bir satış rakamına ulaşmıştı. PlayStation 3, söz konusu rakama yedi yıllık bir periyodun sonunda ulaşmıştı. PS4 ise sadece dört yıllık bir süre içinde bu seviyeye ulaşmaya başardı. Dolayısıyla PS4’ün selefini geride bırakacağını söylemek çok yanlış olmayacaktır.

2017’nin son çeyreğinde PS4’ün satış hızı düşse de, bu durum Sony için çok büyük bir sıkıntı oluşturmayabilir. Konsol satışları hâlâ yüksek seviyelerde seyrediyor. Dolayısıyla piyasaya çıkışının üzerinden dört yıl geçen bir konsolun satışlarının doygunluğa ulaşmasına şaşırmamak gerekiyor.

Ancak PS4 Pro’nun çıkışının üzerinden bir yıl geçtiği göz önüne alınınca satışlardaki yavaşlama akıllara bazı soru işaretleri getiriyor. PS4 Pro’yu nesil ortası bir ürün ve daha çok üst sınıf oyunculara yönelik bir güncelleme olarak değerlendirmek mümkün olsa da, satış rakamlarına büyük bir katkı sağlamamış olması dikkat çekiyor.

PlayStation 4 oyunlarının dijital satışları yükseliyor

PS4 satışlarındaki düşüşü, Sony’nin oyun yazılımı birimindeki satış ve gelir artışı telafi etti. Donanım satışları zirveyi görüp yavaşlamaya başlarken, insanlar hâlâ konsollar için oyun almaya devam ediyor. Sony’nin birinci taraf oyunlarına olan ilginin artması ve dijital satışların yükselmesi de göze çarpan unsurlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER