Teknoloji

PlayStation 4.5 Neo eylül ayında satışa sunulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation neo 4.5Yeni bir oyun konsolu almayı isteyenlerin bu kararlarını bir süre daha ertelemeyi değerlendirmesinde fayda olabilir. Son haberlere göre, Sony PlayStation 4’ün güncellenmiş versiyonu öngörülenden daha erken piyasaya sürülebilir. PlayStation 4.5 Neo olarak anılan konsolun ekim ayında piyasaya çıkacağı öngörülse de, Fransız bir video oyun dağıtıcısı PlayStation’ın yeni versiyonunun eylül ayında piyasaya sürüleceğini iddia etti. Oyunculara 4K çözünürlükte oyun deneyimi getirecek konsolun erken çıkışı, özellikle oyun geliştiricilerinin takvimlerini alt üst edebilir.

PS 4.5 Neo eksenindeki haberler birkaç aydır gündemde yer ediniyor. Sony daha önce de konsollarının yenilenmiş versiyonlarını piyasaya sürmüştü. Ancak ortaya atılan iddialar, şirketin ilk defa bu denli kapsamlı bir yenileme hareketi içine gireceğini gösteriyor.

Donanım değişikliğinin etkisi ise sorulduğu kişiye göre farklılık gösterebilir. İşlemcinin, grafik işlemcisinin ve belleğin yükseltilmesiyle her şeyin daha hızlı hâle geleceği bir gerçek. 4K desteği ise hem yerel hem de ölçeklendirilmiş biçimde sunulacak. 4K desteğinin varlığı, yeni PlayStation’ı oyunculardan ziyade geliştiriciler için daha ilginç bir hâle getiriyor.

Çıkış tarihinin eylül ayına çekilmesi, oyun geliştiricilerinin ve yayıncılarının da yükünü artıracaktır. Oyun geliştirme sürecinde bir ay bile çok şeyi değiştirebiliyor. Takvimdeki değişiklik PlayStation 4.5 Neo çıkışını PlayStation VR’ın da önüne taşıyor. Sony’nin sanal gerçeklik sisteminin yeni konsolla çalışmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut PlayStation 4 için desteğin nasıl sağlanacağı ise halen belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER