DosyaManşetler

PlayStation 4 5.0 yazılım güncellemesi neler getiriyor?

playstation 4 ps4 pro 5.0

Sony PlayStation 4 için 5.0 yazılım güncellemesinin duyurusunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Yeni yazılım ile birlikte aile yönetiminde iyileştirmeler yapılırken Twitch’te 1080p/60fps yayın desteği de getiriliyor.

Sony yeni yazılımı beta olarak teste sunmaya başladı. Seçilen test kullanıcıları genel sürümden önce yeni özellikleri deneyimliyor. Bu özelliklerden bazıları final sürümle birlikte son kullanıcılara ulaştırılacak. Bazıları da beta test kullanıcılarından gelen geri bildirimler sonucunda değişikliklere uğrayacak.

PlayStation 4 ve PS4 Pro oyun konsollarına 5.0 güncellemesiyle birlikte aşağıdaki yenilikler gelecek:

Aile Hesapları

Aile hesaplarına gelecek değişikliklerle birlikte ana ve alt hesapları daha iyi biçimde yönetiliyor. “Family on PSN” adı verilen yeni sistem sayesinde kullanıcı başına ebeveyn hesaplarını daha iyi şekilde özelleştirmek ve çocuklar için hesap kurulumu gerçekleştirmek daha kolay hâle gelecek. Çevrim içi erişimi kısıtlama ve yaş sınıflandırmaları da kişi başına gerçekleştirilebiliyor.

Atanmış bir Aile Yöneticisi hesapları yönetiyor, bunun yanı sıra diğer yetişkinlere de ebeveyn veya koruma statüsü atayabiliyor.

Arkadaş Listeleri

Yeni sürümle birlikte arkadaş listeleri oluşturmak ve mevcut arkadaş listelerini düzenlemek mümkün olacak. Arkadaşları özel gruplara taşıma imkanı da bulunacak.

PSVR için gelen yeni bir seçenek sayesinde seyirci yorumları, VR deneyimi esnasında kapatılabiliyor.

PS4 Pro sahipleri de 1080p/60fps canlı video yayınlarını Twitch üzerinden izleyicilere ulaştırabilecekler.

Müzik paylaşımı

Her bir Spotify ya da PlayStation Music parçasını mesaj aracılığıyla başkalarıyla paylaşmak mümkün hâle geliyor. Alıcılar da gelen parçayı doğrudan mesaj içinden dinleyebilecekler.

 

Bildirimler

Film veya dizi izlerken bildirim pencerelerinin gösterilmesini engelleyebilirsiniz. Bundan böyle izleme deneyimi herhangi bir pencereyle kesintiye uğratılmayacaktır.

Ayrıca bildirim penceresinin rengini siyah veya beyaz arasından seçebilirsiniz.

Bildirimler sekmesi, oyun oynarken bile Hızlı Menü içinden görüntülenebiliyor. Bu sayede bir indirme işleminin ne durumda olduğunu kolaylıkla görmek mümkün oluyor.

Ayrıca aynı hızlı menü sayesinde, oyun oynarken “Partiden Ayrıl” seçeneğini kullanmak mümkün hâle geliyor.

PSVR

5.0 sürümüyle birlikte PSVR’ı kullanırken sanal çevresel ses deneyimini yaşamak imkan dahilinde oluyor. 5.1 ve 7.1 sanal çevresel ses desteği kulaklıklar aracılığıyla deneyimlenebilecek.

Turnuvalar

Yeni bir turnuva görünümü sayesinde turnuvalar için karşılaşmaları ve sonuçları görmek daha kolay hâle geliyor.

Yeni eklenen diller

Yeni sürümle birlikte PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro’ya Çekçe, Macarca, Rumence, Yunanca, Tayca, Endonezce ve Vietnamca dilleri ekleniyor.

İLGİLİ HABERLER