Teknoloji

PlayStation 4 360 derece video ve FLAC desteğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

playstation 4 360PlayStation 4 medya oynatıcısı için yayınlanan son güncelleme, dikkate değer yenilikler getiriyor. Söz konusu yenilikler arasında göze ilk çarpan 360 derece video desteği oluyor. Bu destek sayesinde PlayStation VR sanal gerçeklik başlığı sahiplerinin sarmalayıcı bir video deneyimi yaşamalarının önü açılıyor.

Bu destekten faydalanmak için medya oynatıcısının seçenekler bölümünden VR modunu aktive etmek gerekiyor. Ardından bağlı sunucudan veya USB depolama cihazından video seçiliyor ve oynatılıyor.

360 derecelik görüntülerin MKV, AVI, MP4, MPEG2 PS, MPEG2 TS, AVCHD video ya da JPEG, BMP, PNG resim formatında olması gerekiyor. PlayStation 4’ün görüntüleri algılayabilmesi için her görüntünün 360 derecelik çok yönlü kameralarla kaydedilmesi ve “equirectangular” formatında olması da gereksinimler arasında yer alıyor.

PlayStation 4 360 derecelik YouTube videolarını oynatacak mı?

PlayStation 4’ün 360 derecelik YouTube videolarını oynatıp oynatmayacağı konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Sony’den şimdilik bu konuyu aydınlığa kavuşturacak bir açıklama gelmiş değil.

PlayStation 4 için yayınlanan son güncelleme, ses deneyimi konusunda da önemli bir yeniliği beraberinde getiriyor. Güncelleme ile Sony’nin oyun konsolu FLAC formatındaki sesleri de oynatabilecek. Bu destek kapsamında FLAC formatında olmayan daha düşük kalitedeki dosyalarda da ölçeklendirme yapılacak.

İLGİLİ HABERLER