Manşetler

Sony’den etkileyici PlayStation 4 satış rakamı

Sony PlayStation 4 İncelemesi

Sony, PlayStation 4 ile yakaladığı başarıyı büyütmeye devam ediyor. 2013’ün sonlarında piyasaya çıkan konsolun toplam satış rakamı, 100 milyona ulaştı. Bu önemli başarıyı Sony’nin en yeni finans raporu gözler önüne seriyor.

Japon teknoloji devi, 30 Haziran itibarıyla sona eren üç aylık dönemde 3.2 milyon PS4 sattığını açıkladı. Şirketten konuyla ilgili olarak daha önce yapılan paylaşımda, satılan toplam PS4 sayısının 96.8 milyon olduğu belirtilmişti.

PS4, yavaşlayan satışlara rağmen, 100 milyon satış sayısına en kısa sürede ulaşan oyun konsolu oldu. Konsol, piyasaya sürülmesinden 5 yıl 7 ay sonra 100 milyon satış sayısına erişmeyi başardı. PS4, 50 milyon barajını ise 2016’nın aralık ayında geçmişti.

PlayStation 4 satışlarının genel olarak istikrarlı bir çizgi tutturduğu söylenebilir. 2017’de 19 milyon PS4 satan Sony, 2018’de ise 17.8 milyon PS4 sattı. Japon teknoloji devi, oyun satışlarında dijital kopyaların payının da yüzde 50’yi geçtiğini açıkladı. Bu da oyunların dijital versiyonlarını alanların sayısının fiziksel kopya alanların sayısını geride bıraktığı anlamına geliyor.

PlayStation 4 sonrası için hazırlık başladı

PlayStation 5 olarak anılan yeni nesil PlayStation’ın 2020 itibarıyla satışa sunulması bekleniyor. Ancak Sony şimdiden konsolun bazı özelliklerini kamuoyuyla paylaşıyor. 8K grafik, 3D ses, SSD depolama ve ışın takibi gibi özellikler daha önce Japon teknoloji devi tarafından duyurulmuştu. PlayStation 5’te AMD’nin üçüncü nesil Ryzen işlemcisi üzerine inşa edilen sekiz çekirdekli bir işlemcinin bulunacağı da biliniyor. Sony’nin yeni nesil konsolda bir tür disk desteği sunması da bekleniyor.

Sony PlayStation 4 sonrası için hazırlanırken, en büyük rakibi Microsoft da çalışmaya devam ediyor. Xbox’ın Project Scarlett konsolunun da 2020’nin itibarıyla satışa sunulması bekleniyor. Yeni nesille birlikte iki şirket arasındaki rekabetin nasıl bir seyir izleyeceği ise zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER