Manşetler

1 TB PlayStation 4 Avrupa’da 15 Temmuzda satışa sunulacak

playstation-4-1-tb-220615

Microsoft Xbox One dahili depolama alanı genişleyen tek konsol değil. Sony, PlayStation 4’ün mevcut modeline göre iki kat daha fazla depolama alanı sunan “1 TB Ultimate Player Edition” isimli versiyonunun duyurusunu yaptı. Yeni konsol Japonya’da haziran ayı sona ermeden satışa sunulacak. Avrupa’da 15 Temmuz itibarıyla raflardaki yerini alacak olan 1 TB PlayStation 4, Kuzey Amerika’da da aynı ay içinde piyasaya sürülecek. Sony, 1 TB kapasiteli PlayStation 4 için bir fiyat bilgisi paylaşmadı.

Yeni PlayStation 4, daha geniş depolama alanına ek olarak geçmiş modele kıyasla küçük teknolojik iyileştirmeleri de beraberinde getiriyor. 500 GB’lık versiyona kıyasla yüzde 10 daha hafif olan ve yüzde 8 oranında daha az enerji tüketen 1 TB’lık PlayStation 4’ün sabit bellek bölgesinin tasarımı için de mat bir dokunuş tercih edilmiş. Siyah ve beyaz renk seçenekleri bulunan yeni PS4, en az 20. yıl özel versiyonu kadar şık bir görüntüye sahip.

PlayStation 4 Ultimate Player Edition’ın varlığına dair ilk işaretler, bu ay içinde ABD Federal İletişim Komisyonu’na (FCC) ait belgelerde görülmüştü. Aynı isme Amazon’un Fransa sitesinde PlayStation 4 ve PS Vita’yı 579.99 avro karşılığında sunan bir pakette de rastlanmıştı. Şirketin son duyurusunda ise PS Vita’ya ilişkin bir bilgi verilmedi.

Japon şirketi PlayStation’ın eşlik uygulaması için hazırladığı güncellemenin dağıtımına da başladı. iOS ve Android platformlarında boy gösteren uygulama ile kullanıcılar konsolu açmadan hediye kodlarını aktive edebilecek ve canlı yayın esnasında gelen yorumları görüntüleyebilecek.

İLGİLİ HABERLER