EğlenceTeknoloji

Playdate çevirme koluyla oyun konsollarına yeni bir yaklaşım getiriyor

playdate panic
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Firewatch ve Untitled Goose Game gibi oyunların arkasındaki şirket olan Panic, üstünde bir tane çevirme kolu barındıran Playdate adlı taşınabilir oyun konsolunu tanıttı.

Renkli bir gövdeye sahip olan bu yeni video oyun sisteminin üstünde dört yıldır çalışan şirket, işe üç boyutlu yazıcıdan çıkmış olan çalışır prototiple başlamış. Playdate’in o zamandan son hâline geldiği süre boyunca yaşananlar oldukça ilginç görünüyor. Konsol da orijinalinden bu yana epey değişim geçirmiş.

Üstünde 2.7 inç siyah-beyaz ekran barındıran, capcanlı sarı renk gövdeli bu cihaz biraz garip görünüyor. Ancak barındırdığı çevirme koluyla da gerçekten büyük merak uyandırıyor.

Bu taşınabilir konsol akıllara Game Boy ile oyun oynanan zamanları getirebilir. Geçmişten gelen ekranı ve ana kontrol tuşları bunu düşündürüyor. Ancak bu cihaz biraz daha modern niteliklere sahip. Öncelikle, küçük ekran 400 x 200 piksel çözünürlükle, Game Boy’un ekranından dört kat daha yüksek çözünürlük barındırıyor. Ekran arka aydınlatmalı değil ve aslında aydınlatmaya da ihtiyaç duymuyor.

Bu kompakt oyun sistemi cebinize sığacak kadar küçük olmakla birlikte, sarı renkli gövdesinde birçok teknolojiyi barındırıyor. Wi-Fi ve Bluetooth destekli, USB-C portu ve kulaklık jakı var. Tabii ki, kenarda yer alan çevirme kolu da onun farklı olmasına büyük katkıda bulunuyor.

Çevirme kolu cihaz şarj etmek için kullanılmıyor. Bu, döndürülebilir analog kumanda ve çeşitli oyunlarda kumanda etmeye eğlenceli bir yorum getiriyor.

Playdate sadece bir donanım olmanın ötesinde görünüyor. Bu taşınabilir oyun konsolunu satın alanlar oyunlara da erişebilecek. Oyunlar da aralarında Keita Takahashi, Bennett Foddy, Shaun Inman, Zach Gage’in de bulunduğu bağımsız oyun yapımcılarının elinden çıkacak.

Her hafta ücretsiz oyunlar, kablosuz bağlantı aracılığıyla cihaza gönderilecek. Bu durum 12 hafta boyunca her hafta sürecek. Şirket her bir hafta için yeni bir oyun sürprizi vadediyor. Böylelikle oyuncuların heyecanı her zaman yüksekte tutulmuş olacaktır.

Gösterimi yapılan oyunlardan bir tanesi Crankin’s Time Travel Adventure oldu. Bu oyun çevirme kolunun özel olarak kullanıldığı ilk oyun olurken, yeni sistemin imkanlarını da gösteriyor. Bu oyunda kol, zamanın ilerlemesini kontrol ediyor. Kolu çevirdiğiniz yöne göre zamanda ileri ya da geriye doğru hızlı sarma yapılıyor.

Eğer cihaz yeteri kadar ilgi çekerse, gelecekte daha fazla oyunun sunulacağı sezonlar da görebiliriz.

Playdate’in 2020’nin başlarından itibaren tüketicilere sunulması bekleniyor. 2019’un sonlarından itibaren de, 149 dolar karşılığında ön siparişler alınmaya başlanacak.

İLGİLİ HABERLER