Teknoloji

Plastic Logic’in esnek AMOLED ekranı giyilebilir ürünlere hazırlanıyor

Plastic Logic çok yakında çeşitli giyilebilir ürünlerde görmeye başlayabileceğimiz, tüm akıllı telefonlar ve giyilebilir cihazlardaki ekranları kıskandıracak ekranını sergiledi.

plastic-logic-esnek-amoled-060614

Her ne kadar bu ekranın geliştirme çalışmaları henüz erken aşamalarda olsa da, şimdiye kadar yapılan çalışmalar sonucunda saniyede 30 çerçevelik tazeleme hızına, 256 gri seviyesine ve artırılmış parlaklığa ulaşıldı. Bu ekran E Ink’tekileri tedirgin ediyor olmalı. Eğer Plastic Logic renk engelini de aşarsa, o hâlde diğer tüm cihazlardaki ekranların üreticileri de endişelenmeli.

Plastikten yapılmış bu ekran mobil ve giyilebilir cihazların geleceğine ışık tutuyor. Yapıda cam yer almadığı için daha ince, hafif ve çatlamalara karşı dayanıklı ekranlar barındıran ürünler elde edilebilir. Ayrıca üretim sürecinin daha da ucuzlaması ve basitleştirilmesi de sonuçlar arasında yer alıyor.

Her ne kadar bu ekran epey etkileyici görünse de, kesin yargıya varmak için renkli versiyonunu görmek ve mevcut AMOLED ekranlarla karşılaştırılabilir olup olmadığına bakmak gerekiyor.

Apple’ın ilerleyen aylarda iWatch akıllı saatini çıkarması bekleniyor. Bununla beraber akıllı saat alanında rekabetin daha da kızışacağı tahmin ediliyor. Bu durum piyasanın daha da canlanmasına, sonuç olarak Plastic Logic, E Ink gibi ekran üreticilerine de daha fazla müşterinin çıkacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER