EğlenceTeknoloji

Plague, Inc. için oyunculara “umut aşılayacak” güncelleme geliyor

plague, inc.

Plague, Inc. bundan sekiz yıl önce yayınlanmıştı. Oyunda oyuncular çılgın bir bilim insanı olarak insan ırkını dünya üzerinden silecek virüsler geliştirip bunların yayılmasını sağlayabiliyor. Mevcut küresel koronavirüs salgını da oyuna olan ilgiyi, tıpkı 2013’teki Ebola salgını döneminde olduğu gibi, artırmış durumda.

Oyunda normalde macera kötü senaryoların zafere ulaşacağı şekilde ilerliyor. Ancak oyunun geliştiricisi Ndemic Creations, dünyanın içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde Plague, Inc.’i daha “iyimser” hâle getirecek bir değişikliğe gidiyor.

Yeni güncellemeyle oyunda oyunculara karşı kampa geçme ve dünyayı küresel bir hastalıktan kurtarma imkanı sunulacak. Ndemic Creations, bu yeni mod için Dünya Sağlık Örgütü, Küresel Salgın Uyarısı ve Müdahale Ağı ve diğer gruplarla birlikte çalışarak bilgilendirici bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Henüz yayın tarihi açıklanmayan güncelleme, tüm oyuncular için ücretsiz olacak.

Bu yeni oyun modu bu zorlu zamanlarda tüm dünyaya umutlu bir mesaj vermeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Ndemic Creations, koronavirüs salgınını durdurmak adına yürütülen çalışmalar için de 250 bin dolarlık bir bağışta bulunacağını açıkladı. Bu bağış Salgına Hazırlık ve Mücadele Koalisyonu ile Dünya Sağlık Örgütü’nün COVID-19 Dayanışma Fonu arasında paylaştırılacak.

Plague, Inc. iOS, Android, Windows, PlayStation 4 ve Xbox One üzerinde oynanabiliyor.

İLGİLİ HABERLER