Manşetler

Pixii Leica M lenslerini destekleyen ve akıllı telefon odaklı ilginç bir kamera

pixii

Pixii adlı bir Fransız girişim, herhangi bir ekran veya bellek kartı yuvası içermeyen, ancak Leica M yuvalı bir telemetre kamera arayanlara hitap edecek ürünle karşımıza çıkıyor.

Pixii adını taşıyan dijital telemetre kamera, şirketin deyimiyle modern kameranın ne olması gerektiğine yönelik radikal bir yaklaşım içeriyor. Arkadaki ekranın yerine, çekilen tüm fotoğrafların akıllı telefondan görüntülenmesi öngörülüyor. Sahneyi ayarlamak için de, elektronik vizör yerine emektar optik vizöre başvuruluyor.

Pixii’den David Barth’ın belirttiğine göre, dijital kameralar 90’lardan bu yana çok değişiklik geçirmedi. Ancak yeni nesil akıllı telefonla fotoğrafçılığı öğrendi. Bu nesil, bir kameranın ekranlı veya SD kartlı olmamasını da anlayışla karşılaşacaktır.

pixii

Pixii, yeni kamerasının fiyatını, çözünürlüğünü ve hatta sensör boyutunu bile henüz açıklamadı. Bildiklerimiz bunun bir CMOS sensöre sahip olduğunu, küresel elektronik deklanşör barındırdığı, 12-bit örnekleme yaptığı, yüksek dinamik aralığı ve 100-6400 ISO aralığı desteğine sahip olduğu şeklinde. Bu nedenle düşük ışıkta da çok yüksek performans beklememek en iyisi olacaktır.

Diğer çoğu yeni kamera gibi, Pixii’nin tepesinde de bir OLED kontrol yer alıyor. Buradan ISO, beyaz dengesi ve diğer ayarları seçebilirsiniz.

0.67X optik vizör arka aydınlatmalı LED çerçeve çizgilerine sahip. 40/50mm ve 28/35mm lens görüş alanlarını gösteriyor. Aynı zamanda vizörün lensten kaymasına izin veren otomatik paralaks düzeltme sistemi de bulunuyor.

Yakında çıkacak Zeiss ZX1 kamera gibi, bu makinede de bellek kartı yuvası bulunmuyor. Sadece 8 GB ya da 32 GB‘lık dahili depolama alanı seçeneklerinden bir tanesini tercih etmelisiniz. Fotoğraflarınızı Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden akıllı telefonunuzla paylaşabilirsiniz.

Pixii, kompakt ve mükemmel optik yeteneklere sahip olan, ancak bir o kadar da pahalı Leica M lenslerini destekleyecek. Neyse ki, Leica M adaptörlerini kullanabilen diğer lens seçenekleri de mevcut. Leica Rumors, bu yeni makinenin Leica M’in yarı fiyatına satılacağını söylüyor. Yine ucuz olmayacak ve ayrıca diğer Leica M modelleri gibi full-frame sensöre sahip olmayacak. Pixii hakkında daha fazla detayı ilerleyen aylarda öğrenme fırsatına sahip olacağız.

İLGİLİ HABERLER