Teknoloji

Pixie’nin Bluetooth beacon aygıtlarıyla sürekli kaybolan nesneler rahatlıkla bulunacak

pixie-030215

Anahtar, cüzdan gibi küçük nesneleri bulmak konusunda sürekli sıkıntı yaşayanlar için Pixie düzgün bir yöntemle tüketicilerin karşısına çıkıyor.

Türkiye’de de “beacon” olarak anılan ve işaret fişeği işlevi gören Bluetooth destekli küçük aygıtlar anahtarlık, cüzdan, vb. kaybolması kolay nesnelere tutturuluyor, böylelikle bunların kesin konumları her zaman rahatlıkla belirlenebiliyor.

Büyük bir gitar penasına benzeyen, ancak cüzdanın içine koymak veya akıllı telefonun arkasına yapıştırmak için yeteri kadar küçük olan bu işaretçiler, Pixie’nin söylediğine göre, 18 aylık çalışma ömrüne sahip. Suya dayanıklı ve UV kaplaması sayesinde içerideki radyo sistemi, devre elemanları ve işlemci korunuyor. Telefonla iletişim içeride 15 metreye, dışarıda ise 45 metreye kadar sağlanabiliyor. Doğruluk sapması ise 30 cm’nin altında seyrediyor.

Bluetooth destekli “beacon” cihazları bir süredir ortalıkta mevcut, ancak Pixie iOS uygulamasıyla bunlardan ayrılıyor, nesnelerin konumunu renkli “X” işaretleriyle görme fırsatı sağlıyor. Uygulama içinde artırılmış gerçeklik unsurundan da yararlanıyor, böylelikle daha verimli bir kullanım sağlanmış oluyor.

Pixie’nin Bluetooth “beacon” aygıtları dörtlü paket hâlinde 40 dolara ABD’de ön siparişe sunuldu. Yaz aylarında dağıtıma çıkacak bu cihazların fiyatı, piyasaya çıktıktan sonra 70 dolara yükselecek.

İLGİLİ HABERLER