Teknoloji

Pixelmator Photo abonelik modeline geçiş yaptı

pixelmator photo

Mac ve iOS ekosisteminin popüler geliştiricilerinden Pixelmator, Pixelmator Photo uygulamasında abonelik modeline geçiş yaptı. Şimdiye kadar ücretli olarak indirilen uygulama, artık ücretsiz olarak App Store‘da boy gösteriyor.

Ücretsiz olarak indirilen uygulamanın özelliklerinden yararlanmak için abonelik paketlerinden birini seçmek gerekiyor. Aylık abonelik bedeli 87,99 TL olarak belirlenen uygulamanın yıllık abonelik bedeli ise 529,99 TL. 899,99 TL ödeyenler ise Pixelmator Photo’nun imkanlarından ömür boyu yararlanabilecek.

Bu paketlerden birini alanlar uygulamanın Mac versiyonu da kullanabilecek. macOS için tasarlanan yeni Pixelmator, önümüzdeki yılın başlarında kullanıcılarla buluşacak. Yapılan açıklamada Mac versiyonunun çıkışıyla birlikte fiyatların artabileceği, ancak şimdiden abonelik işlemini yapanların bu artıştan etkilenmeyeceği ifade edildi. Kısacası Pixelmator’ın insanları yıllık veya ömür boyu abonelik paketlerine yönlendirdiği söylenebilir.

Pixelmator ekibi, gerçekleştirilen değişikliğin nedeni konusunda bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Pixelmator Photo gibi karmaşık bir uygulama için tek seferlik ödeme stratejisinin sürdürülebilir olmaktan çıktığını belirten ekip, iOS pazarının da yüksek fiyat karşılığında satılan uygulamalar için doğru bir yer olmadığına dikkat çekti.

Bazı kişilerin çok sık kullanmadıkları bir uygulamaya abone olmak istemeyebileceğini kabul eden geliştiriciler, düzenli bir gelir akışı sağlamanın yeni özellikler sunmaya katkı sağlayacağının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER