Teknoloji

Google Pixel Watch ile ilgili resmi doğrulamayı yaptı

google pixel watch

Birkaç haftadır farklı şekillerde sızıntılarını gördüğümüz Pixel Watch nihayet resmiyet kazandı. Google, I/O 2022 etkinliğinin açılış konuşmasında bu akıllı saatini tanıttı ve bu akıllı saatin fotoğraflarını paylaştı. Akıllı saat çerçevesiz bir Samsung Galaxy Watch gibi görünüyor.

Pixel Watch’ın kubbeli ve yuvarlak bir yüzü var. Çoğu Google donanımı gibi pastel tabanlı bir renk düzenine sahip. Bir “dokunsal taç” var ve özelleştirilebilir kayışlar da mevcut olacak. Akıllı saat, şirketin geçen yıl Samsung ile iş birliği içinde çıkardığı Wear OS 3 ile yüklü olarak gelecek. Ancak Google’ın I/O 2022 kapsamında duyurduğu güncellemeleri de bünyesinde barındıracak. Bileğinizden çevrimdışı yol tariflerine ulaşma gibi özellikler bulunacak. Acil SOS ve yeni bir Google Wallet uygulaması da Pixel Watch’ta yüklü olan Wear OS’de bulunacak.

Ayrıca Google, sağlık ve fitness izleme özellikleri için yakın zamanda satın aldığı Fitbit ile derin entegrasyon vadediyor. Wear OS uzun süredir kapsamlı etkinlik ve biyometrik izleme araçlarından yoksundu. Şimdiyse Fitbit tarafından elde edilen uzmanlık ile daha iyi bir seviyeye gelecek. Google, Fitbit ile birlikte çalıştığını ve Samsung’dan sabit kalp atış hızı izleme ve uyku izlemenin nasıl verimli bir şekilde uygulanacağını öğrendiğini söylemişti. En son Wear OS ile Pixel Watch bunu sunacak gibi görünüyor.

Ayrıca Pixel Watch, Fitbit ürünlerinin hayranlarının yakından tanıdığı, Active Zone dakikalarını toplama işini yapan bir Fitbit uygulamasına da sahip olacak. Ayrıca önceden belirlenmiş hedeflere yönelik ilerlemenizi kaydedebileceksiniz. Fitbit uygulamasının Google’ın kendi Fit uygulamasıyla nasıl çalışacağı veya herhangi bir çakışma olup olmayacağı henüz belli değil.

Pixel Watch, sonbaharda Pixel 7 ve 7 Pro ile birlikte yurt dışında piyasaya sürülecek. Daha akıllı saatin çıkışına zaman var ve Google tüm detayları daha sonra açıklayacağını kaydetti. Saatte kullanılan işlemci ve pil ömrü ile ilgili sorular daha sonra cevap bulacak. Wear OS 3 ile gelen ilk akıllı saat olan Samsung Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic, iOS uyumlu değil. Ancak Pixel Watch, Apple’ın mobil işletim sistemini destekleyecek.

Pixel Watch, Google’ın akıllı saatler tarafında yıllar sonra yeniden iddiasını ortaya koyduğu bir ürün. Ancak Apple’ın tahtını sallayacak mı, bunu akıllı saat sonbaharda piyasaya sunulduğunda görme imkanını elde edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER