Manşetler

Pixel Fold taslak resimleri yakında beklenen Google katlanabilir cihazının detaylarını gösteriyor

google pixel fold

Google’ın uzun süredir söylentileri ortalıkta dolaşan katlanabilir telefonu ile ilgili olarak neler bekleyebileceğimizi ortaya koyan yeni sızıntılar ortaya çıktı. Twitter’ın bilinen sızıntı kaynaklarından OnLeaks, HowToiSolve sitesiyle iş birliği yaparak katlanabilir Pixel cihazının görsellerini, 360 derecelik videosunu ve ölçülerini paylaştı.

OnLeaks ve HowToiSolve’ye göre, bu katlanabilir telefon 5,79 inçlik kapak ekranına ve 7,69 inçlik daha büyük bir iç ekrana sahip olacak. Bu da, Microsoft’un Surface Duo telefonlarından çok Samsung’un kapak ekranına sahip olan Galaxy Z Fold 4 modeli gibi gibi çalışacağı anlamına geliyor. Google’ın cihazı, açıldığında “kabaca” 158,7 x 139,7 x 5,7 mm’lik boyutlara sahip olacaktır. Karşılaştıracak olursak, Z Fold 4 155,1 x 130,1 x 6,3 mm’lik boyutlara sahip, bu nedenle katlanabilir Pixel Fold, Samsung’unkinden biraz daha büyük olabilir.

Pixel Fold’un arkasında büyük bir kamera çıkıntısı olacak

Kameraya gelince, Google’ın katlanabilir telefonu görünüşe göre şirketin son zamanlarda Pixel telefonlarında gördüğümüz büyük kamera çıkıntıları geleneğini koruyacak. Görüntüler, telefonun arka tarafında, üç kamera ve bir LED flaş içeren büyük bir çubuğu gösteriyor. Taslak görüntüler, ön kapak ekranında da bir selfie kamerasını gösteriyor. Telefonun içinde, görünüşe göre Google’ın Tensor G2 yongası çalışacak. Görünüşe göre telefon, gümüş ve siyah olmak üzere iki farklı renkte gelecek.

google pixel fold

OnLeaks ve HowToiSolve, katlanabilir Pixel’in Mayıs 2023’te piyasaya sürüleceğini iddia ediyor. Bu nedenle telefonun son kullanıcılara ulaşması için fazla beklemek gerekmeyecek gibi görünüyor. Aynı zamanda ikili, telefonun 1799 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olacağını öne sürüyor. Bu da Z Fold 4’ün yurt dışı fiyatıyla aynı seviyelerde bulunuyor.

Google’ın Android 13 kodunda katlanabilir cihazlar için destek sunan bir kod eklediği ortaya çıkmıştı. Bu nedenle önümüzdeki dönemde bu sürümle çalışan bir Pixel katlanabilir cihazı görmek kuvvetle muhtemel görünüyor. Böylelikle Pixel 7 ve Pixel 7 Pro‘yu barındıran seriye akıllı telefon tarafında güçlü bir üye katılmış olacak. Ayrıca Pixel Watch ve Pixel Buds Pro ile gelecek yıl satışa çıkacak Pixel Tablet‘i de unutmamak gerekiyor. Öte yandan Pixel Fold’un çıkışı, Samsung’a katlanabilir cihazlar tarafında büyük bir rakibin daha belireceği anlamına da geliyor.

İLGİLİ HABERLER