Teknoloji

Pixel 8A yaklaşıyor: Google, ekonomik seçeneği piyasaya sürmeye hazırlanıyor

pixel 8a

Google, yeni telefonları; 699 dolar tutarındaki Pixel 8 ve 999 dolar fiyatlı Pixel 8 Pro‘nun satışına başladı. Fakat daha ekonomik bir versiyonun yakında piyasaya sürüleceği belirtiliyor. OnLeaks ve Smartprix, yaklaşık 6.1 inçlik bir Pixel 8A’nın gayri resmi ürün fotoğraflarını sunarak bir kez daha iş birliği yaptı.

Pixel 8 modeline benzer şekilde, Pixel 8A’nın da arkasında iki kamera ve ekranda bir delikle konumlandırılmış bir selfie kamerası bulunuyor, yeni Pixel telefonlar gibi kavisli bir tasarıma sahip.

Eylül ayında Abhishek Yadav, bu modelin fotoğraflarını paylaşmıştı ve bu sayede sadece en son sızdırılan ürün fotoğraflarıyla yetinmek zorunda kalmayabiliriz.

Geçen ay birçok gazeteci, yeni yuvarlak tasarım ve görseller konusunda biraz şüpheliydi ancak fotoğraflar, sızdırılan fotoğrafların neredeyse birebir aynısı. Üstelik Google, yeni 8 ve 8 Pro modellerinde daha kavisli bir tasarımı benimsemişti.

Google’ın, daha ekonomik telefonunu premium görünümlü yapmaya devam etmesi memnuniyet verici. Şirket, Der Standard‘a şu an için bütçe dostu bir telefon üretmeyi düşünmediğini belirtmişti.

pixel 8a

Hem Yadav hem de Smartprix, 8A’nın kardeş modelleri gibi Tensor G3 çipi taşıyacağını öne sürüyor, ancak bu konuda herhangi bir içeriden bilgileri olup olmadığı belirsiz. Google’ın, Pixel 8 yazılım özelliklerini Pro etiketi arkasına sakladığını göz önünde bulundurursak, acaba Google Pixel 8A’da neleri sunmayacak, bunu da merak ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER