Teknoloji

Pixel 8a, yeni 256 GB depolama seçeneğiyle geliyor

google pixel 8a

Google’ın Pixel serisinin en yeni üyesi Pixel 8a ile ilgili yeni dedikodular var. Alman teknoloji haber sitesi WinFuture’a göre, güvenilir perakende kaynaklarından alınan bilgiler Pixel 8a’nın, yeni bir 256GB depolama kapasitesi seviyesine kavuşacağını işaret ediyor. Ayrıca 499 dolar yurt dışı fiyat etiketli Pixel 7a gibi dört renk seçeneği sunacak ancak bu telefonun fiyatı €569.90 ile biraz daha yüksek olacak, bu da yaklaşık olarak 618 dolara karşılık geliyor.

Pixel 8a’nın depolama kapasitesi ve fiyatlandırması

WinFuture’ın kaynaklarına göre, artırılmış depolama kapasitesine sahip versiyonun fiyatı daha da yüksek olacak: €630 (yaklaşık $684). Bu da onu standart Pixel 8’in $699 fiyat etiketinden sadece biraz daha ucuz hale getiriyor. Ancak site, bunun değişebileceğini de belirtiyor.

Pixel 8a’nın obsidyen (siyah), porselen (bej), koy (açık mavi) ve nane (açık yeşil) olmak üzere dört renkte sunulacağı bildiriliyor. Geçen yılın Pixel 7a modeli de dört renk seçeneği ile gelmişti ancak sadece 128GB depolama kapasitesi ile sunulmuştu ve tek gerçek yükseltme seçeneği, bazı operatörler tarafından temel fiyatın üzerine $50 eklenerek sunulan 5G mmWave seçeneği olmuştu. İlginç bir şekilde, sadece siyah versiyonun 256GB varyantı ile listelendiği belirtiliyor.

Önceki sızıntılar, 8a’nın zaten piyasaya sürülen diğer Pixel 8 telefonlarına benzer bir biçime sahip olacağını, benzer kavisli tasarım ve mevcut temel modeldeki gibi iki arka kameraya sahip olacağını söylüyor. Ayrıca, WinFuture’ın yazdığı gibi, Pixel 8 ile aynı Tensor G3 çipine ve 8GB RAM’e sahip olması da mümkün görünüyor.

Bu durumda, en büyük fark muhtemelen boyut olacak. Söylentilere göre Pixel 8a, 6.1 inçlik bir telefon olacak, Pixel 8 gibi 6.3 inçlik bir cihaz olmayacak. Ancak Google, 7a ile şaşırttı ve bu telefonda Pixel 7’den daha iyi bir ana kamera sundu. Şirketin bu yıl yine aynısını yapacağına dair bir garanti yok, ancak Google’dan asla tam olarak emin olamazsınız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER