Teknoloji

Google Pixel 8 Serisi ile video kalitesini artıracak yeni özellikler geliyor

google fotoğraflar web pixel 8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Fotoğraflar uygulaması, Pixel 3’ün çıkışıyla birlikte eklenen Top Shot ve Photobooth gibi yapay zeka destekli özelliklere sahip olmaya başlamıştı. Google’ın Tensor SoC tarafından desteklenen daha yeni cihazlar, cihaz üzerindeki makine öğrenimi teknolojisini Face Unblur ve Magic Eraser gibi özelliklerle daha da ileriye taşımıştı. Ancak yakında video yetenekleri de daha da genişleyecek gibi görünüyor.

9to5Google tarafından keşfedilen kodlara göre, Google’ın Pixel 8 serisinin çıkışıyla birlikte, videoları keskinleştiren yeni bir Video Unblur aracı sunulabilir. Söz konusu kod, Google’ın en son Play Store’a yüklediği Google Fotoğraflar uygulamasının en yeni APK’sında bulundu.

Yayın organı, APK’nin kodunu çözerek özelliğin arayüzünü etkinleştirebildi, ancak araç videoları belirgin bir şekilde değiştirmedi. Bu, özelliğin hâlâ geliştirme aşamasında olduğuna işaret ediyor. 10 Mayıs’ta düzenlenecek Google I/O etkinliğinde, 10 Mayıs’ta, yeni donanımlar ve bir dizi yapay zekâ destekli özellik bekleniyor.

İlginizi çekebilir

Şu ana kadar, araç, Google’ın Pixel 7 serisinde tanıttığı Fotoğraf Unblur aracına benzer görünüyor. Tensor çipinin makine öğrenimi yetenekleri sayesinde, özellik telefonla çekilen fotoğrafları net ve keskin gösteriyor. Pixel 6 serisinin Yüz Unblur özelliğinden farklı olarak, Fotoğraf Unblur, eski kameralarla çekilen görüntüleri de keskinleştiriyor.

Keşfedilen diğer özellikler ise videolarınızın üzerine ekleyebileceğiniz filtre efektleri içeren video katmanlarıdır. Unblur gibi, bunlar henüz çalışmıyor. Ancak VHS, Super 8 ve Polaroid gibi ilgi çekici katmanlar bulunuyor. Diğer filtreler ise fotoğraf paylaşım uygulamalarında görmeye alışkın olduğumuz Siyah Beyaz, Kromatik ve Altın gibi filtrelerdir.

Video Unblur’ın yapabileceği şeyler kadar heyecan verici olmasa da, özellikle yeni bir Pixel telefon serisi arkasında, bu özellikler daha fazla kişiye erişilebilir hale gelebilir. Üstelik özellikler, iPhone kullanıcıları dahil herkes için kullanılabilir hale geldiğinde, özel uygulama aramadan varsayılan olarak sunulan video efektleri gerçek bir kazanç olabilir.

İLGİLİ HABERLER