Teknoloji

Google Pixel 8 Pro’nun özellikleri kapsamlı yeni sızıntıyla bir kez daha görüldü

google pixel 8 pro

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro büyük ihtimalle önümüzdeki ekim ayında kullanıcıların karşısına çıkacak. Ancak bu iki telefonla ilgili sızıntı ve söylentiler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisi, Pro versiyonun özelliklerine daha detaylı bir bakış atmayı sağlıyor.

Ünlü duyumcu Yogesh Brar’ın paylaşımına göre, akıllı telefon 6.7 inç büyüklüğünde 120 Hz LPTO OLED ekranla gelecek. Bu ekran QHD+ çözünürlük sunacak. Telefonun kalbinde ise Google’ın Tensor G3 işlemcisi bulunacak. Bu işlemciye 12 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olacak. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 27W şarj destekli 4950 mAh kapasiteli pil verecek.

Akıllı telefon kutusundan tabii ki Android 14 yüklü şekilde çıkacak. Ultrasonik parmak izi tarayıcısı ekranın içine yerleştirilecek. Kızılötesi sıcaklık sensörü ise kullanıcıların telefonla vücut sıcaklıklarını ölçmelerini sağlayacak.

Pixel 8 Pro 50 megapiksel ana kamerayla gelecek

Telefonun arkasında 50 megapiksel ana kameraya 64 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 48 megapiksel telefoto kamera eşlik edecek. Ön tarafta ise 11 megapiksel kamera kullanıcıları karşılayacak. Ana kamerada Samsung ISOCELL GN2, telefoto kamerada Samsung ISOCELL GM5 ve ultra geniş açılı kamerada da Sony IMX787 sensörün kullanılması bekleniyor. Yeni Uçuş Süresi sensörünün de odaklamaya yardımcı olması bekleniyor.

Google Pixel 8 Pro’ya ait olduğu özellikler Pixel 7 Pro’da sunulanlara fazlasıyla benziyor. dolayısıyla kullanıcıları bir devrimden ziyade evrimin beklediği rahatlıkla söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER