Manşetler

Google Pixel 6a ile Tensor çipinin gücü daha uygun fiyata geliyor

pixel 6a
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, bir önceki yılın akıllı telefonunu daha uygun fiyat noktasında sunan “a” serisi içine bugün yeni bir model daha ekledi. Google I/O 2022 açılış konuşmasında duyurusu yapılan Google Pixel 6a, geçen sonbaharda çıkan Pixel 6 ve 6 Pro gibi Google’ın ilk Tensor AI yongasını taşıyor.

Akıllı telefonun yurt dışı fiyatı 449 dolar olarak belirlenirken 28 Temmuz’da satışa çıkacağı açıklandı. Geçen yıllarda çıkan Pixel 5a ve Pixel 4a 5G modellerinden farklı olarak Pixel 6 bazı dikkat çekici ve kullanışlı iyileştirmeler içeriyor.

Öncelikle Pixel 6a, Pixel 6 ile benzer şekilde iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Bu, Google telefonlarının diğerlerinin arasından sıyrılmasına yardımcı oluyor. Ayrıca Google ekranı 6.1 inç’e kadar küçülttü; oysa 5a 6.34 inç ekrana sahipti. Bu tasarım kararı ve daha küçük gövde malzemeleriyle birlikte Google, bu telefonun kabaca Pixel 5’in boyutunda olduğunu söylüyor.

pixel 6a

Yine de en önemlisi, Google’ın Tensor çipinin, daha pahalı olan Pixel’lerle aynı özelliklerin tümünü sunmasıdır. 5G desteği, Titan M2 güvenliği ve Google’ın Canlı Çeviri gibi karmaşık görevlerini gerçekleştirmek için yeterli hızı sunuyor. Google’ın Cihazlar ve Hizmetlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Rick Osterloh, Tensor çipinin “bu fiyata bir telefon için büyük bir fırsat” olduğunu söylüyor. Orta sınıf telefonların takılıp kaldığı ve giderek yaşlanan Snapdragon yongalarından kesinlikle daha etkileyicidir.

pixel 6a

Pixel 6a da tıpkı 5a gibi çift arka kameraya sahip. Ancak şimdi 12 megapiksel ana kameranın yanında 12 megapiksel ultra geniş sensör var. Hâlâ öncekiyle aynı şekilde 8MP ön kameraya sahip, ancak Google’ın yükseltilmiş yazılımının bu sefer bu lensle daha fazlasını yapabileceğini tahmin ediyoruz. Pixel 6a, Google’ın Magic Eraser fotoğraf düzenleme aracının gelişmiş bir sürümüyle birlikte geliyor. Real Tone özelliği de cilt tonlarının nüanslarını daha iyi yakalıyor.

Google, Pixel 6a’nın beş yıl boyunca güvenlik güncellemelerini alacağını söylüyor. Bu da telefonlarını çok sık değiştirmeyenler için iyi bir haber olacaktır ve bu telefonu sağlam bir yatırım hâline getirecektir. Telefon kömür, tebeşir ve adaçayı renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Kullanıcılar 21 Temmuz’da Pixel 6a için yurt dışında ön sipariş verebilecekler.

Google Pixel 6a da daha önceki Pixel telefonları gibi Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER